Trimačio vaizdo televizorius pirmoji lietuviams pasiūlė „Samsung“  (0)

Šalies elektronikos parduotuves jau pasiekė pirmieji trimatį vaizdą atkuriantys „Samsung“ televizoriai. O artimiausiu metu Lietuvoje bus galima įsigyti ir kitų „Samsung“ naujovių, leisiančių mėgautis moderniausiems kino teatrams būdingomis erdvinio vaizdo galimybėmis namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažangius trimačiam vaizdui atkurti skirtus produktus „Samsung“ pristatė vakar Vilniuje vykusioje konferencijoje. Naujieji „Samsung“ produktai aprėpia platų namams skirtų trimačių pramoginių technologijų spektrą – trimačius diodų (LED) televizorius, trimačius skystųjų kristalų (LCD) ir plazminius televizorius, „Blu-Ray“ grotuvus, namų kino teatro sistemą ir unikalius trimačio vaizdo akinius. Be to, „Samsung“ yra pirmoji bendrovė pasaulyje, vartotojams pasiūlysianti visavertės raiškos (full HD) trimačio vaizdo televizorius, jos naujieji gaminiai jau yra sulaukę pripažinimo – metų pradžioje JAV vykusioje elektronikos parodoje (angl. Consumer Electronics Show) jie pelnė geriausio parodos gaminio (Best of CES) apdovanojimą ir prizą už inovacijas (CES Innovation Honoree). „Trimačio vaizdo galimybėmis, į šalies kino teatrus pritraukiančio minias žiūrovų, šiandien jau galima naudotis kiekvienuose namuose. Apie trimačius filmus ir trimatę televiziją ilgą laiką kalbėta kaip apie ateities technologijas, o „Samsung“ pirmoji jas pavertė dabartimi, lietuviams pristatydama platų šių technologijų spektrą, pradedant naujos kartos trimačio vaizdo televizoriais ir vaizdo leistuvais, baigiant namų pramogoms skirtu trimačio vaizdo turiniu“, - sakė „Samsung“ vadovas Lietuvoje Miroslavas Ramanavičius.

„Samsung“ neseniai pradėjo bendradarbiauti su bendrovėmis „DreamWorks Animation“ ir „Technicolor“, su kuriomis sieks trimačius filmus paversti kiekvienų namų kasdienybe. Kartu su naujaisiais trimačio vaizdo televizoriais ir „Blu-Ray“ grotuvais, pirkėjams „Samsung“ pateiks išskirtinį „DreamWorks Animation“ pasiūlymą – trimatę filmo „Monstrai prieš ateivius“ versiją.

Visi trimačiai „Samsung“ televizorių modeliai turės integruotą interneto jungtį, belaidžio ryšio galimybes ir paslaugą „Internet@TV“, kuri suteiks prieigą prie pirmosios pasaulyje raiškiosios televizijos programų parduotuvės „Samsung Apps“. Be to, parduotuvėje „Samsung Apps“ bus galima naudotis įvairių kitų turinio kūrėjų pasiūlymais ir paslaugomis, tarp jų – vaikų televizijos kanalas „Cartoon Network“, muzikos paslauga „AudioLounge“, virtualios filmų nuomos paslaugos „Box Office 365“, „Box Office 365 Kids“ ir „Acetrax“, video portalas „Dailymotion“, nuotraukų portalas „Picasa“, interneto žaidimų paslauga „Plajam“ ir televizijos kanalas „History Channel“.

Naujuosiuose „Samsung“ gaminiuose naudojamas bendrovės sukurtas unikalus trimačio vaizdo procesorius ir signalo generatorius, kurie yra pritaikyti įvairiems trimačio vaizdo standartams, taip pat palaiko dalinį ir visavertį raiškiosios televizijos formatą bei „Blu-Ray“ diskų asociacijos patvirtintą standartą „Blu-Ray 3D“. Be to, „Samsung“ trimačio vaizdo sistemos atkuria visą spalvų spektrą ir užtikrina neįtikėtinai gilų ir tikrovišką vaizdą.

Dvimatis vaizdams tampa trimačiu vieno mygtuko paspaudimu

Norintiems suteikti naujų efektų įprastam vaizdui televizoriaus ekrane, „Samsung“ į trimačio vaizdo procesorių įtraukė konversijos funkciją, kuri dvimatį vaizdą realiuoju laiku gali paversti į trimatį. Taip vieno mygtuko spustelėjimu mėgstamam serialui ar sporto rungtynėms galima suteikti visiškai naują atspalvį. Galop išskirtinės dizaino ir taupumo ypatybės užtikrina, kad „Samsung“ trimačio vaizdo gaminiai atitiks itin reiklaus ir gamta besirūpinančio vartotojo poreikius.

Šiuo metu jau galima įsigyti „Samsung“ trimačius septintos serijos LED televizorius, kurie, priklausomai nuo dydžio, kainuoja 6-10 tūkst. litų. Gegužės mėnesį parduotuvių lentynose pasirodys ir „Samsung“ aštuntos serijos LED televizoriai, kainuosiantys apie 7-11 tūkst. litų. Devintos serijos „Samsung“ trimačių televizorių laukiama liepos mėnesį.

„Samsung“ trimačio vaizdo LCD televizoriai rinkoje pasirodys balandžio pabaigoje ir kainuos nuo 4,4 tūkst. iki 6 tūkst. litų. Plazminiai bendrovės trimačio vaizdo septintos serijos televizoriai bus pradėti pardavinėti gegužės mėnesį, jų kainos svyruos nuo maždaug 6 tūkst. iki 11 tūkst. litų. Balandžio gale parduotuvėse taip pat turėtų būti pradėti pardavinėti bendrovės „Blu-Ray“ grotuvai, skirti trimačiam vaizdui atkurti, o jų kaina sieks 1,3 tūkst. 

Apie Samsung Electronics Co., Ltd.

„Samsung Electronics Co., Ltd.“ – pasaulyje pirmaujanti kompanija, vystanti puslaidininkių, telekomunikacijų, skaitmeninių priemonių ir skaitmeninės daugialypės terpės technologijas. 2008 m. konsoliduotieji pardavimai sudarė 96 milijardus JAV dolerių. Kompaniją, kurioje dirba apie 164 600 žmonių 179 biuruose 61 valstybėje, sudaro septyni nepriklausomai veikiantys verslo padaliniai: Vaizdo ekranų, Mobiliųjų komunikacijų, Telekomunikacijų sistemų, Skaitmeninių priemonių, IT sprendimų, Puslaidininkių ir LCD. Pripažintas vienu iš greičiausiai augančių pasaulinių prekės ženklų „Samsung Electronics“ yra pirmaujantis skaitmeninių televizorių, atminties lustų, mobiliųjų telefonų ir TFT-LCD matricų gamintojas. Daugiau informacijos: www.samsung.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: