Viename portale – galimybė pateikti dokumentus leidimams 100 institucijų  (0)

Verslininkai nuo šiol viename portale gali pateikti institucijoms dokumentus, reikalingus leidimams ir licencijoms gauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetiniame puslapyje www.verslovartai.lt nemokamai galima pateikti dokumentus daugiau nei 100 institucijų, tarp jų – įvairios ministerijos, įstaigos prie ministerijų ir savivaldybės.

"Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro internetiniame portale verslininkai gali susikurti pranešimų dėžutę, kuri veikia kaip elektroninio pašto sistema. Tą padaryti paprasta: tereikia identifikuoti savo asmenį ir pateikiamus dokumentus pasirašyti elektroniniu parašu. Taip užtikrinamas saugus, patikimas ir greitas verslininkų ir institucijų bendravimas", - teigė Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro (PGKC) direktorė Lina Sabaitienė.

Pranešimas ir visi dokumentai automatiškai keliauja į pasirinktos institucijos pranešimų dėžutę, o verslininkas informuojamas el. laišku iš karto, kai tik gauna žinią iš institucijos. Informaciją galima pateikti lietuvių ir anglų kalbomis.

Portale www.verslovartai.lt taip pat verslininkai gali rasti informaciją apie veiklai reikalingus leidimus, licencijas ar kitokius reikalavimus. Informacija suskirstyta pagal pagrindines veiklos sritis, tokias kaip aptarnavimas, gamyba, mokymo paslaugos, poilsio organizavimas, prekyba, profesinė ir techninė veikla, statyba, žemės ūkis ir pan. Gaminių skiltyje - informacija apie reikalavimus, taikomus Lietuvoje parduodamiems gaminiams, jie pateikiami pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros kodus.

Įsteigti kontaktinius centrus Europos Sąjungos šalis-nares įpareigojo 2009 metais įsigalioję Gaminių reglamentas ir Paslaugų direktyva. Tokie pat kontaktiniai centrai įsteigti visose 27 valstybėse-narėse, visi veikia tokiu pačiu principu, teikia panašias paslaugas. PGKC veikla finansuojama ES struktūrinių fondų lėšomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: