Kaip HP technologijos padėjo „DreamWorks Animation“ prisijaukinti slibiną  (0)

HP technologijų galimybės ir „DreamWorks Animation“ studijos įkvėpimas dar kartą susivienijo tam, kad sukurtų įstabių nuotykių kupiną trimatės animacijos filmą „Kaip prisijaukinti slibiną“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perkelti į kino ekraną tūkstančius ugnimi alsuojančių skraidančių slibinų, šimtus ginkluotų vikingų, vešlius miškus ir dūžtančias bangas su smulkiausiomis detalėmis padėjo HP technologijos: HP Z800 darbo stotys, „HP ProLiant“ serveriai, „HP Halo“ vaizdo telekonferencijų įranga, „HP DreamColor“ ekranai, duomenų saugyklų sprendimai, „HP DesignJet“ spausdintuvai. „Kaip prisijaukinti slibiną“ – tai ir mažųjų, ir suaugusių kino žiūrovų pamėgtas nuotaikingas pilnametražis animacinis filmas, pastatytas pagal Cressidos Cowell knygą, nukeliantis į mitinį vikingų ir laukinių slibinų pasaulį. Filmas pasakoja istoriją apie Hikapą – paauglį vikingą, kuris nepritampa prie savo slibinų nugalėtojų genties tradicijų. Hikapo pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis kai jis sutinka slibiną, parodantį Hikapui ir jo draugams vikingams pasaulį kitomis akimis.

Siekdami didžiausio našumo, „DreamWorks Animation“ kūrėjai naudojo galingas HP Z800 darbo stotis kurdami viską – nuo veikėjų iki apšvietimo efektų. Pasak studijos atstovų, HP Z800 pasirodė gerokai – maždaug 50 proc. – spartesnė nei jos pirmtakė. „Mano darbas yra užtikrinti, kad animatoriai galėtų fantazuoti be apribojimų ir įkvėpti gyvenimui ekrane veikėjus su tiek smulkiausių bruožų, kiek jų vaizduotė gali sukurti, perteikti sodrius ir kupinus detalių epizodus. Tai sugebėjome padaryti su HP technologijų pagalba“, – teigė „DreamWorks Animation“ vykdantysis technologijų direktorius Edas Leonardas.

2001 metais „DreamWorks Animation“  išleistame pirmajame filme apie Šreką buvo panaudoti 6 terabaitai duomenų, o vaizdams sugeneruoti prireikė beveik 5 mln. valandų. „Kaip prisijaukinti slibiną“ filmo kūrėjai kartelę kilstelėjo dar aukščiau: šio filmo gamybai prireikė beveik 100 terabaitų duomenų ir daugiau nei 50 mln. valandų vaizdui generuoti.

„DreamWorks Animation“ naudojama vaizdų generavimo infrastruktūra – sujungtų kompiuterių klasteris, kuriame veikia daugiau nei 25 tūkst. procesorių branduolių, yra didžiausias ir galingiausias junginys, naudotas kompiuterinės grafikos animacijos filmams kurti. „Kaip prisijaukinti slibiną“ filmo gamybos metu 10 tūkst. šio klasterio branduolių veikė beveik 100 procentų pajėgumu 24 valandas per parą 28 savaites.

„DreamWorks Animation“ yra animacijos inovacijų lyderė, – teigė HP darbo stočių verslo padalinio viceprezidentas ir generalinis direktorius Jinas Zafarana. – HP patinka dirbti su tokiais klientais kaip „DreamWorks“, kurie nuolat skatina mus sukurti jiems technologiją, kuri padėtų jų verslui tapti produktyvesniam“. Siekdama sukurti naujovišką  scenų apšvietimą, „DreamWorks Animation“ studija dirbo su apdovanojimus pelnančiu kinematografu Rogeriu Deakinsu. Jis, naudodamasis HP Z800 darbo stotimis ir valdydamas galingą „HP ProLiant“ serverių telkinį, galėjo interaktyviai kurti ir bandyti apšvietimą naudodamas viso kadro kokybę.

„HP Halo“ padėjo „DreamWorks“ bendrauti

 „DreamWorks Animation“ studijos grupės, kurdamos filmus, naudojasi „HP Halo“ vaizdo telekonferencijų  įranga. „Kaip prisijaukinti slibiną“ kūrybininkų komandos, dirbančios Kalifornijos Glendeilo ir Redvudo miestuose, susitikdavo vaizdo konferencijose, naudodamos „HP Halo“ didelės raiškos ekranus ir tokiu būdu galėjo glaudžiai bendradarbiauti kurdami itin detalius veikėjų ir aplinkų vaizdus.

„HP Halo“ buvo naudojamas kaip bendradarbiavimo įrankis tarp režisierių, dailininkų ir efektų menininkų. Filmo kūrėjai siekė prie kiekvieno slibino unikalios asmenybės bruožų priderinti ir jam būdingą ugnies stilių. Galimybė suburti skirtingas kūrėjų komandas į vieną virtualią konferencijų salę su „HP Halo“ ir išgirsti jų idėjas, padėjo to pasiekti.

Įdomūs filmo „Kaip prisijaukinti slibiną“ faktai

    * 1630 skirtingų kadrų  – tai daugiausia „DreamWorks Animation“ filmui sukurtų  kadrų skaičius

    * Viename kadre daugiausia buvo pavaizduota per 800 vikingų

    * Daugiau nei 2500 slibinų buvo sutalpinta vienu metu į kitą kadrą.

„DreamWorks Animation“ beveik kiekvieno filmo kūrimui ir reklamai naudoja itin didelio formato „HP DesignJet Z6100“ spausdintuvus. Jais spausdinami dideli atvaizdai, naudojami kūrybos procese – išspausdintas didelis kadras leidžia išvysti bendrą didelio formato vaizdą bei jo subtilybes.

Apie „DreamWorks Animation“

„DreamWorks Animation“ kuria aukštos kokybės pramoginį vaizdo turinį: kompiuterinės grafikos pilnametražius filmus, epizodus ir animaciją televizijai, butaforijas įprastoms pramogoms bei internetinius virtualiuosius pasaulius, skirtus žmonėms visame pasaulyje. Kompanijoje dirba aukščiausio lygio talentingi kūrėjai, patyrusi ir stipri vadybininkų komanda bei naudojamos pažangios filmų kūrimo technologijos bei technikos. „DreamWorks Animation“ dvejus metus iš eilės yra patekusį į „Fortune“ sudaromą 100 geriausių kompanijų dirbti sąrašą. 2010 metais „DreamWorks Animation“ jame buvo 6-oje vietoje. Visi „DreamWorks Animation“ pilnametražiai filmai dabar išleidžiami 3D formatu. Kompanija kino teatrams yra sukūrusi ir išleidusi 18 animacinių pilnametražis filmų, tokių kaip „Šrekas“, „Madagaskaras“, „Kung Fu Panda“. „DreamWorks Animation“ 2010 metais išleido ir pristato 3 pilnametražius filmus: „Kaip prisijaukinti slibiną“, „Šrekas. Ilgai ir laimingai“, „Megamind“.

Apie HP

HP kuria naujas technologines galimybes žmonėms, verslui, valdymui ir visuomenei. Būdama didžiausia pasaulyje technologijų kompanija, HP pristato spektrą sprendimų, pradedant spausdinimu, asmeniniais kompiuteriais, programine įranga, paslaugomis ir baigiant IT infrastruktūra, kurie padeda spręsti vartotojų problemas. Daugiau informacijos apie HP (NYSE: HPQ) galima rasti interneto svetainėje http://www.hp.com/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: