Smulkus verslas „Office Web Apps“ technologiją išnaudos geriau  (0)

Neseniai kompanija „Microsoft“ sėkmingai integravo naujojo „Office 2010“ technologiją „Web Apps“ į populiariausią socialinį tinklą „Facebook“, vartotojams pristatydama naują projektą Docs.com. IT ekspertai pastebi, kad naujoji „Office Web Apps“ technologija turėtų sudominti ne tik namų vartotojus - manoma, kad ja suskubs pasinaudoti ir smulkaus verslo atstovai, kurie nepraleis geros progos sutaupyti išlaidų programinės įrangos įsigijimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia „Microsoft“ LAR (Large Account Reseller) statusą turinčios tarptautinės IT įmonės „DPA programinė įranga“ paslaugų skyriaus vadovas Egidijus Antanaitis, nemokama galimybė internetu naudotis „Microsoft Office“ programomis sulauks didelio vartotojų dėmesio.

„Tai, kad „Microsoft“ pavyko pritaikyti naująją „Office Web Apps“ technologiją prie „Facebook“ sistemos, rodos didelį naujosios technologijos lankstumą. Manau, kad „Office Web Apps“ ypač pravers smulkaus verslo vartotojams. Šio sektoriaus darbuotojai dažniausiai dirba mažomis komandomis ir taupo lėšas programinės įrangos įsigijimui. Dažnai net mažose verslo įmonėse pasitaiko, kad bendrai kuriamų naujausių dokumentų, pasiūlymų ar sutarčių versijos siunčiamos į kiekvieno darbuotojo el. paštą. Tad dėžutė ilgainiui tampa senų dokumentų archyvu. Naudojantis internetine „Microsoft Office“ versija verslo organizacijų darbuotojams to pavyks išvengti, nes visi atnaujinimai vartotojų bus atliekami internete“, - teigia bendrovės „DPA programinė įranga“ atstovas E. Antanaitis.

Tarptautinės IT bendrovės „DPA programinė įranga“ atstovas tvirtina, kad nemokamas „Microsoft Office“ programų prieinamumas anaiptol nesumažins naujausios biuro programų versijos pardavimų. „Paprastų dokumentų ir prezentacijų kūrimui „Office Web Apps“ funkcionalumo turėtų pakakti. Už platesnį funkcionalumą vartotojas turės mokėti. Be to, šis „Microsoft“ sprendimas leisti populiariausiomis biuro programomis naudotis nemokamai, padės atgauti OpenOffice nugvelbtą rinkos dalį“, - tvirtina E. Antanaitis.

Kalbėdamas apie stambaus ir vidutinio verslo segmentą, bendrovės „DPA programinė įranga“ atstovas pažymėjo, kad didelė dalis šio segmento įmonių naudojasi programinės įrangos licencijų nuoma, kurios teikiama naujumo garantija prie naujausios „Microsoft Office 2010“ versijos leis pereiti nemokamai.

Interneto naršyklėje veikiančios „Office Web Apps“ programos beveik nesiskirs nuo įprastiniame „Microsoft Office“ pakete randamų biuro programų. Naudodamiesi „Office Web Apps“, vartotojai galės kurti ir dalintis „Word“, „Excel“, „PowerPoint“ bei „OneNote“ dokumentais internete. Visos šios programos – tai supaprastintos ir kai kur funkcionaliai apribotos naujojo „Microsoft Office 2010“ biuro programų versijos.

„Microsoft“ neseniai paskelbė apie pradedamą naujausių „Office 2010“ ir „SharePoint 2010“ versijų gamybą. Naujoji „Office 2010“ sistema susilaukė itin didelio vartotojų dėmesio - nuo 2009 metų lapkričio bandomąją versiją atsisiuntė per 7,5 mln. vartotojų visame pasaulyje.

Microsoft pažymi, kad pagrindinis „Office 2010“ išskirtinumas – neribotas programų pasiekiamumas, greitesnis ir paprastesnis užduočių atlikimas. Reikalingus dokumentus vartotojai galės peržiūrėti, saugoti ir redaguoti ne tik savo kompiuteriuose, bet ir naudodamiesi išmaniuoju telefonu ar iš bet kurio kito kompiuterio per interneto naršyklę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: