Visuomeninio transporto stotelėse – 4G ryšio tiltas tarp Vilniaus ir Kauno  (0)

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pristato netradicinę akciją, kviečiančią Lietuvos gyventojus nevaržomai bendrauti 4G internetu MEZON. Nuo balandžio 28 iki gegužės 11 dienos Vilniaus ir Kauno visuomeninio transporto stotelėse bus demonstruojamos MEZON interneto galimybės mobiliuoju ryšiu transliuojant vaizdą ir garsą – stotelėse įrengtuose ekranuose vilniečiai ir kauniečiai galės matyti ir girdėti vienas kitą realiu laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Siekiame, kad pažangiausios 4G ryšio technologijos privalumus ir galimybes pamatytų bei pajaustų kiekvienas. Transliacijos mobiliuoju MEZON internetu bus tiesioginės, o Vilniaus ir Kauno gyventojai ne tik matys vieni kitus, bet ir galės pabendrauti, palinkėti vienas kitam geros dienos. Tikimės, kad netradicinė reklama, be kita ko, pakels žmonių nuotaiką, paskatins draugiškai nusišypsoti", – sako Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Balandžio 28 – gegužės 3 dienomis tiesioginės vaizdo ir garso transliacijos vyks Vilniaus stotelėje „Šeškinės kalvos“ prie prekybos centro „Akropolis“, ir Kauno K.Donelaičio stotelėje prie Vytauto Didžiojo universiteto. Nuo gegužės 4 dienos interneto transliacijos bus perkeltos į stoteles „Žaliasis tiltas“ Vilniuje ir Savanorių pr. prie prekybos centro „Savas“ Kaune.

Telecentro komercijos direktorius pažymi, kad įdiegus Lietuvoje ketvirtosios kartos (4G) ryšio „WiMAX“ tinklą, atsivėrė naujų galimybių verslui ir asmeniškai internetu besinaudojantiems žmonėms. Be to, išnaudojant 4G interneto MEZON mobilumą, spartų ryšį ir galimybę siųsti didelius duomenų srautus, galima įgyvendinti įvairių projektų: tiesioginių vaizdo ir garso transliacijų, objektų ir visuomenės saugumo užtikrinimo, ligonių sveikatos priežiūros ir pirmosios pagalbos suteikimo bei kitų.

Jo teigimu, mobiliojo 4G interneto MEZON galimybės jau buvo sėkmingai panaudotos užtikrinant individualų ir ypač saugų interneto ryšį NATO parlamentinės asamblėjos nariams, organizuojant garso konferenciją keturiose Vilniaus bažnyčiose TAIZE renginių metu, teikiant interneto paslaugas muzikos ir meno festivalio „Be2gether“ dalyviams, tiesiogiai transliuojant vaizdo reportažus iš partijų štabų per rinkimus į Prezidento postą, taip pat žurnalisto Juro Jankevičiaus TV laidų tiesioginėms transliacijoms iš įvairių miestų ir kitur.

„Išmaniųjų antenų MIMO ir kitų naujovių panaudojimas 4G ryšio technologijoje mobilųjį internetą perkėlė į naują lygį, jis tapo visavertis ir jau daugeliui Lietuvos žmonių pakeitęs ne tik ankstesnių technologijų mobiliojo, bet ir fiksuotojo interneto sprendimus. Statistiniais duomenimis, maždaug kas penktas naujas interneto vartotojas Lietuvoje renkasi mobilųjį 4G internetą MEZON“, – tvirtina Egidijus Ropė.

4G interneto MEZON greitaveika – iki 10 Mb/s. Tai sparčiausias rinkoje mobilusis interneto ryšys: MEZON bazinės stoties sektoriaus talpa net penkis ir daugiau kartų didesnė nei suteikiama 3G ryšiu. 2009 m. kovą pradėtas naudoti Vilniuje, 4G internetas MEZON šiandien pasiekiamas jau 43 miestuose ir priemiesčiuose ir yra prieinamas 50 proc. Lietuvos gyventojų. „WiMAX“ ryšio tinklas toliau plečiamas. Praėjusių metų pabaigoje mobiliojo interneto paslauga MEZON buvo apdovanota „Inovatyvaus produkto 2009" prizu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)