Technologijos: kaip išsaugoti pinigus ateičiai?  (0)

Viena iš alternatyvų – kurti verslą. Jei nors kartą buvo kilusi tokia mintis, technologijos.lt kviečia prisijungti prie augančios startups‘ų (verslą pradedančiųjų) bendruomenės. Čia jūsų laukia mentoriai, bendraminčiai, partneriai, investuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010 m. balandžio mėn. vykusių Startup Weekend renginių Vilniuje ir Kaune metu dirbo 280 būsimų verslininkų, prie renginio organizavimo savanoriškai prisidėjo 30 mentorių, per 48 val. buvo išvystyta 30 verslo idėjų. Ir tokių iniciatyvų yra daugiau. Gegužės mėn. 28 – 30 d., Europos ir Lietuvos mažų ir vidutinių įmonių (MVĮ) savaitės metu, verslumo skatinimo iniciatyvos apsijungs Vilniuje tris dienas truksiančiame tarptautiniame renginyje Startup Jam (angl.k. verslą pradedančiųjų susibūrimas). Čia susiburs ne tik „verslo pradinukai“ – Startup Congress vyks jaunimo ir politikų diskusija (turi šansą pasakyti savo nuomonę!!!), praktinių seminarų metu bus kuriamos ir vystomos verslo idėjos, bendraujama su mentoriais, ieškoma bendraminčių, partnerių, investuotojų, gerąją patirtį atsiveš ir ja dalinsis svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Suomijos.

Be abejo, Startup Jam dalyvių lauks ir apdovanojimai. Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas išrinks informacinių technologinių projektus, kurie prisistatys įtakingiems investuotojams ir rizikos kapitalo magnatams Londone. Trečia pagal dydį visuomeninė organizacija pasaulyje Junior Chamber International pristatys CYEA („Creative Young Entrepreneur Award“) apdovanojimus. Inciatyviausiems dalyviams bus skiriami Barcamp prizai, „pinigų uogiene“ bus apdovanojami verslo idėjų konkurso „VETO krizei“ nugalėtojai.

VETO krizei – tai jaunimo verslumo ir kūrybiškumo skatinimo iniciatyvos JUVENE organizuojami verslo idėjų konkursai. „Siekiame paskatinti jaunimą imtis savo verslo. Svarbu suvokti, kad ekonominė krizė nėra vien tik praradimai. Tai taip pat ir naujų galimybių metas. JUVENE iniciatyva kviečia jaunimą aktyviai imtis veiklos ir patiems kurti savo ateitį,“ teigia konkursus organizuojančio KTU regioninio mokslo parko direktorius P. B. Milius. Tokiems siekiams pritaria ir LR Ūkio ministerija. „Iniciatyva yra labai šauni ir skatintina. Šiuo metu šalies ekonomika išgyvena vieną sunkiausių etapų savo istorijoje, todėl jaunosios kartos ryžtas, entuziazmas ir kūrybingi sprendimai verslo atžvilgiu yra gyvybiškai svarbūs siekiant tolesnio augimo,“ teigia Ūkio viceministras M. Petrauskas.

2007 m. duomenimis, daugiausiai jaunų verslininkų (15 – 29 m.) veikia Airijoje, Turkijoje ir Maltoje, savo verslu jaunimas mažiau domisi Italijoje, Belgijoje, Vokietijoje (Šaltinis: Eurostat). Pagal šį rodiklį Lietuva tik šiek tiek peržengia ES-27 vidurkį. Europos Komisijos atlikto verslumo tyrimo duomenimis (2007), Lietuva iš kitų ES narių išsiskiria ypač dideliu prioritetu būti darbdaviu, o ne darbuotoju.

Šiais metais Europos MVĮ savaitėje dalyvauja 37 šalys, tame tarpe ir Lietuva. Pirmoji Europos MVĮ savaitė vyko 2009 m. gegužę, o ja siekiama padėti mažoms ir vidutinėms įmonėms plėtoti verslą bei įgyventi Europos iniciatyvą „Small business act“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: