Pasirodė antra „Internet Explorer 9” testinė versija  (0)

programinės įrangos kūrėja bendrovė „Microsoft“ pristatė antrąją testinę naršyklės „Internet Explorer 9” versiją. Tai kol kas nėra galutinė naršyklė, o naršyklės varikliukas, leidžiantis programuotojams ir IT entuziastams išbandyti „JavaScript“ ir HTML atvaizdavimo spartą, naršyklės suderinamumą su naujais interneto standartais, tokiais kaip SVG, CSS3 bei HTML5.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ komanda, kurianti „Internet Explorer 9“ naršyklę, yra pažadėjusi kas aštuonias savaites pateikti testinę naršyklės versiją interneto sprendimų kūrėjų benduomenei. Tokiu būdu programuotojai gali stebėti naršyklės kūrimo progresą ir pateikti savo komentarus. Įsidiegti testinę naršyklės versiją galima iš tinklalapio www.IETestDrive.com. Čia taip pat rasite įvairius testus, kurie demonstruoja naujausius „Internet Explorer 9“ privalumus. Šiuos testus taip pat galima išbandyti ir su kitomis naršyklėmis.

Naujoji „Internet Explorer 9“ testinė versija veikia pastebimai sparčiau už pirmąją, taip pat sustiprintas interneto standartų palaikymas, pristatytas HTML5 grafikos spartinimas aparatine įranga. Pastaroji funkcija nuims krūvį nuo pagrindinio procesoriaus ir ypač pravers sparčiai naršant nuotraukų talpinimo portaluose (pvz. „Flickr“) ar peržiūrint žemėlapius. Naršyklės grafinės spartos galimybes ir palyginimus su kitomis naršyklėmis galima pasižiūrėti šiame vaizdo filmuke.

Antroji „Internet Explorer 9“ testinė versija ACID3 testo (tai neoficialus interneto naršyklių testas, tikrinantis dalį egzistuojančių bei naujai svarstomų interneto standartų) metu jau surenka 68 iš 100 taškų.  Turint galvoje, kad naršyklė dar nepasiekė nė beta stadijos, tai yra labai geras rezultatas. „Internet Explorer 9“ kūrėjų komanda taip pat glaudžiai bendradarbiauja su oficialia interneto standartus nustatančia organizacija W3C ir teikia rekomendacijas dėl bendrų standartų testavimo.

Kita „Internet Explorer 9” testinė versija peržiūrai bus pateikta liepos pradžioje. Kol kas naršyklės kūrėjų komanda neatskleidžia, kada bus pristatyta naršyklės versija su pilnai atnaujinta vartotojo sąsaja ir kurią galės testuoti visi vartotojai.  Karščiausias „Internet Explorer 9“ naujienas galima rasti naršyklės kūrėjų komandos tinklaraštyje http://blogs.msdn.com/ie arba „Twitter“ paskyroje http://twitter.com/IE

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: