Mokykloms – 1 Gb/s „Skynet“ internetas  (0)

Šviesolaidį „Skynet“ diegiantis „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ suteikė galimybę keturioms Vilniaus mokykloms naudotis iki 1 Gb/s interneto greičiu. Atnaujinus įrangą, sostinės S. Kovalevskajos, Šeškinės, S. Stanevičiaus vidurinių mokyklų bei Žemynos gimnazijos mokytojai ir auklėtiniai gali mėgautis greičiausia interneto prieiga Lietuvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švietimo įstaigų darbuotojai jau įvertino greitaeigį šviesolaidinį internetą.  „Internetas suteikia galimybę organizuoti įdomesnes pamokas, susipažinti su aktualia informacija, padeda bendrauti ir bendradarbiauti. Be to, nepriekaištingas ryšys yra ypač svarbus egzaminų sesijos metu“, – teigia Jevdokija Vasiljeva, Vilniaus S. Kovalevskajos vidurinės mokyklos direktorė.

Pasak Žemynos gimnazijos direktorės Rūtos Krasauskienės, be interneto jau neįsivaizduojamas kasdienis mokyklos bendruomenės gyvenimas.  „Elektroninėje erdvėje pildomas žurnalas, vyksta komunikacija su tėvais, moksleiviai atlieka užduotis, rengiasi projektams. Spartus interneto ryšys yra būtinas norint efektyviai ir greitai atlikti visus darbus. Daugelis mūsų „Skynet“ pasirinko ir savo namuose“, – teigia R. Krasauskienė.

„Penkių kontinentų komunikacijų centro“ atstovai džiaugiasi, kad tinklo modernizavimas Šeškinėje ir Fabijoniškėse baigtas laiku – nuo kitos savaitės iki liepos vidurio mokyklose tęsis valstybiniai egzaminai, kuomet kokybiškas nepertraukiamas ryšys yra tiesiog būtinas.

„Padidinti greitį leido diegiamos naujos technologijos ir dėl to padidėjusi greitaveika, siekianti 2,5 Gb/s užsienyje ir 10 Gb/s Lietuvoje. Šiuose rajonuose taip pat vykdome socialinius projektus su poliklinikomis, policija, daugiabučių namų bendrijomis“, – teigia Juna Augūnė, įmonės projektų vadybininkė.

„Penkių kontinentų komunikacijų centras“ pirmasis Lietuvoje dar 1997 m. pradėjo diegti šviesolaidinį internetą. Bendrovė taip pat teikia interaktyviosios IP televizijos, IP telefonijos, intelektinio būsto ir kitas telekomunikacijų paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: