„Pildyk SMS lenktynių“ finalininkai sieks naujo Lietuvos rekordo  (0)

Šį penktadienį, gegužės 28 dieną, Vilniuje paaiškės naujasis „PILDYK SMS lenktynių“ nugalėtojas. Prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vyksiančiose lenktynėse iš 53 dalyvių bus ne tik išrinktas greičiausiai ir taisyklingiausiai lietuviškai rašantis šalies moksleivis, bet ir tikimasi naujo rekordo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nugalėtojui atiteks „PILDYK SMS lenktynių 2010“ nugalėtojo taurė, 10 tūkstančių litų čekis, 300 litų PILDYK sąskaitos papildymas ir mobilusis telefonas „Nokia N79“. Jam greičiausiai atiteks ir greičiausiai parašyto žinutės rekordo laurai: vien per 53-uose miestuose vykusius atrankinius turus jau pasiekti net 28 etapiniai rekordai, rekordais baigdavosi ir iki šiol vykdavę SMS lenktynių finalai. Pernykščio finalo rekordą šiųmetinių lenktynių dalyviai jau pagerino net 18 sekundžių.

Šių metų finalo favoritai – atrankiniuose turuose geriausią rezultatą pademonstravę moksleiviai: rietaviškis Simonas Poškus, kurio rezultatas – 33,34 sekundės, kėdainiškis Arijus Šukys, pasiekęs 35,15 sekundžių rezultatą, ir šilutiškė Aurelija Rogaitė, SMS parašiusi per 39,7 sekundžių. Tarp šių metų finalistų ne vienas dėl greičiausio SMS rašytojo titulo rungiasi jau antrus ar trečius metus.

Tiek atrankiniuose etapuose, tiek finale dalyviai renka tą patį tekstą: „Ančiasnapis – tai monotopinės ančiasnapių genties žinduolis. Tai unikalus Australijos žemyno gyvūnas, turintis panašų į anties snapą, plėvėtas kojas ir panašią į bebro uodegą.“ (175 spaudos ženklai, 378 telefono klaviatūros mygtukų paspaudimai).

Skatinant vartoti lietuvių kalbą besinaudojant šiuolaikinėmis populiariosiomis technologijomis, tekstą mobiliajame telefone reikės parašyti pagal visas lietuvių kalbos taisykles: su tarpais, skyrybos ženklais, visomis didžiosiomis, nosinėmis raidėmis, ilguoju brūkšniu, taškais bei varnelėmis ant raidžių, nepraleisti raidžių. Iš visų finalistų bus atrinkti 3 tekstą greičiausiai parašiusieji, kurie susirungs dėl pagrindinio prizo. Pernai „PILDYK SMS lenktynių“ finalo nugalėtoja tapo Marija Dagytė, kuriai 175 ženklų tekstą parašyti užtruko 51,63 sekundę.

Dalyvauti įvairiuose konkursuose ir laimėti prizus galės ir į renginį atvykę svečiai. Kaip ir kiekvienais metais jų lauks daugybė pramogų. Šventės svečiai galės išbandyti savo jėgas dviračių lenktynių, šokių mašinų, „Viva Fresh“ žaidimuose, pildyti bonų sąskaitas ir atsiskaityti jomis bonų parduotuvėse bei mėgautis kitomis pramogomis.

Jau trečius metus vykstančias „PILDYK SMS lenktynes“ organizuoja telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ kartu su Lietuvių kalbos institutu, bei projektą palaikančia Švietimo ir mokslo ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: