Sukčiai socialiniuose tinkluose bedarbius suvilioja lengvo uždarbio iliuzija  (0)

Socialiniai tinklai ir internetas šiuolaikinio žmogaus gyvenime užima vis daugiau vietos. Tačiau perkraustę savo darbą, laisvalaikį, bendravimą su draugais ir kitus kasdienio gyvenimo įpročius į internetą, netapome saugesni negu realioje tikrovėje. Itin pamėgta erdve virtualiems sukčiams įgyvendinti savo fantazijas tapo Lietuvoje visą gerbėjų armiją turintis Facebook socialinis tinklapis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame tinklapyje aferistams nesunku sukurti reikiamo pobūdžio grupę ir pelnytis lengvus pinigus iš tokių pat lengvų pinigų ištroškusių ir nedarbo kamuojamų žmonių. Kasdien Facebook lankytojai gauna dešimtis pasiūlymų tapti vienos ar kitos šio socialinio tinklapio grupės nariu ir gauti tik grupės nariams teikiamas privilegijas. Grupės, siūlančios darbo vietas ar tiesiog be didelių pastangų uždirbti milijonus, be abejonės, itin populiarios. Tačiau po gundančiais pasiūlymais slypi ir pavojai. Pasak pasaulinės saugumo sprendimų kūrimo lyderės „McAfee" atstovės Lietuvoje - IT bendrovės „DPA programinė įranga" vadovo Lauryno Truncės, internetas sukčiui suteikia daugiau galimybių per trumpą laiką apgauti daugiau žmonių, o rizika būti sučiuptam – mažesnė. „Esant tokiam nedarbo lygiui Lietuvoje, nieko nuostabaus, jeigu ir mūsų šalyje pradės gausėti tokio manipuliavimo bedarbiais atvejų, - neabejoja L.Truncė, - Turime suprasti, kad šiandien kibernetinių sukčių taikinyje yra kiekvienas, besinaudojantis internetu. Būkime atsargūs ir atidūs, ypač pateikdami savo asmeninę ir konfidencialią informaciją". Kaip tokio tipo apgavysčių pavyzdį, L.Truncė pateikia socialiniame tinkle susikūrusią grupę, pavadinimu „Drop The Internet Stacks of Money And Quit Your Job“, kurios gremėzdiškas ir naiviai skambantis pavadinimas netrukdo jai turėti virš 270 000 gerbėjų.

Minėta grupė per pasiūlytą nuorodą savo narius nukreipia į tinklapį, siūlantį internete užsidirbti papildomų pajamų, siekiančių net milijonus dolerių. Jūsų motyvacijos sustiprinimui internetiniai sukčiai netgi šiek tiek pavargo, imituodami netikro laikraščio puslapį su stebuklingą praturtėjimo metodą šlovinančiais straipsniais bei „jau praturtėjusių“ herojų pasakojimais. Čia pat galite užpildyti ir formą, kurioje prašoma nurodyti savo kontaktinius duomenis. Sistema iš karto Jus pasveikina, nes pasirodo, kad esate tinkamas darbuotojas ir netrukus Jus informuoja, kad už pirmąjį darbui reikalingų priemonių rinkinį Jums reikia susimokėti vos 2.97 dolerius.

Anot „McAfee" partnerės Lietuvoje atstovo, šio nekaltai atrodančio pasiūlymo triukas remiasi išbandyta strategija, kuomet į pasiūlymo terminus ir sąlygas įpinami papildomi mokesčiai, kurių nebuvo pradiniame pasiūlyme. Auka, kaip dažnai ir atsitinka, neskaitanti ilgiausių sąlygų, vos vienu pelės spragtelėjimu įsipareigoja kas mėnesį mokėti sukčiams jau ne keletą dolerių, o 93,67 dolerius. Norint atšaukti savo klaidą, jums reiktų susisiekti su klientų aptarnavimo skyriumi, tačiau to padaryti beveik neįmanoma. Nurodytas įmonės pašto adresas yra Panamos Respublikoje, o pastangos susisiekti telefonu su puslapyje pateiktais klientų aptarnavimo skyriaus numeriais bus bevaisės. Tokiu būdu Jūs kas mėnesį pildysite finansinių aferistų kišenes ir sustabdyti šį procesą bus be galo sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)