"Microsoft" informacija vartotojams apie senesnių operacinių sistemų palaikymo nutraukimą  (2)

Lietuvos gyventojams, besinaudojantiems senesnėmis operacinėmis sistemomis „Windows 2000 Professional” ir “Windows XP SP 2”, svarbu žinoti, jog nuo š.m. liepos 13 d. nutraukiamas jų palaikymas. Nutraukus palaikymą, aukščiau išvardintoms operacinių sistemų versijoms nauji saugumo patobulinimai nebus kuriami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keičiasi ir „Windows Server 2003” palaikymas, pereinantis nuo pagrindinio (angl. mainstream) prie išplėstinio (angl. extended) varianto. Tai reiškia, kad norintys ir toliau gauti „Windows Server 2003” palaikymą vartotojai turės už šią paslaugą susimokėti.

Minėti palaikymo pokyčiai vykdomi pagal „Microsoft“ 2002 metais viešai paskelbtą produktų palaikymo politiką. Įmones ir organizacijas, kurios naudojasi minėtomis kompiuterių ar serverių operacinėmis sistemomis, „Microsoft“ atstovai informuoja tiesiogiai. Apie besibaigiantį produktų palaikymo terminą programinės įrangos kūrėja „Microsoft“ viešai informavo dar šių metų vasarį.

Vartotojams siūlomos kelios galimybės

Bendrovė „Microsoft“ rekomenduoja vartotojams dar iki š.m. liepos 13 d. pasirūpinti savo kompiuterių saugumu ir pasirinkti vieną iš labiausiai priimtinų galimybių.

·        Norintiems ir toliau saugiai naudotis kompiuteriais,  taip pat dirbti ar pramogauti patogiausiu ir greičiausiu būdu, „Microsoft“ rekomenduoja įdiegti naujausią operacinę sistemą „Windows 7”.  Naujoji operacinė sistema naudojasi panašiais kompiuterio resursais, kaip ir jos pirmtakės, tačiau pasižymi patogesniu, greitesniu ir efektyvesniu veikimu. Pripažindami naujos operacinės sistemos teikiamas galimybes ir privalumus vartotojai noriai renkasi „Windows 7” - ši OS veikia jau daugiau nei dešimtadalyje visų pasaulyje esančių kompiuterių.

·        Norintys ir toliau naudotis „Windows XP“ ar „Windows Vista“, turėtų atsisiųsti ir įsidiegti naujausią paslaugų paketą „Windows XP SP3“ arba „Windows Vista SP2“. Šis paslaugų paketas garantuoja atnaujinimus dar 24 mėnesius, o išplėstinis „Windows XP“ palaikymas tęsis iki 2014 metų.   

Vartotojams pravers specialūs „Microsoft“ pagalbos tinklalapiai, kuriuose pateikta visa informacija apie „Windows“ versijas ir jų atnaujinimo būdus. Namų vartotojams skirtas tinklalapis www.windows.com/end-of-support, verslui  - www.windows.com/business.

Visi saugumo atnaujinimai yra nemokami ir siunčiami per Windows Update įrankį. Svarbu žinoti, jog nustatymuose turi būti įjungtas automatinis atnaujinimas - tik tuomet bus siunčiami būtini patobulinimai. Kartu su jais bus atsiųsti interneto naršyklės atnaujinimas iki „Internet Explorer 9“ versijos bei „Microsoft Security Essentials“ atnaujinimai. Daugiau informacijos apie „Microsoft“ produktų palaikymą galima rasti specialiame tinklaraštyje, o apie „Microsoft“ įrangos palaikymo ciklus galima sužinoti šiame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)