Sąskaitoms ir vokams TEO naudos tik visiškai perdirbtą popierių  (2)

Didžiausia Lietuvoje integruotų telekomunikacijų, IT ir televizijos paslaugų teikėja TEO LT, AB nuo liepos savo klientams siųs sąskaitas ir vokus, kuriems gaminti bus naudojamas tik perdirbtas popierius. Ši aplinkos tausojimui skirta iniciatyva leis kasmet išsaugoti daugiau nei 1000 medžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TEO jau kelerius metus aktyviai ragina klientus atsisakyti popierinių sąskaitų ir gauti jas daug patogesniu elektroniniu būdu. Tai padarė jau beveik pusė - 47 proc. klientų, tačiau sąskaitoms ir vokams kasmet vis dar yra sunaudojama maždaug 51 tona popieriaus.

TEO Korporatyvinio administravimo ir teisės reikalų skyriaus direktorė Eglės Gudelytės-Harvey teigimu, gaminant popierių iš antrinių žaliavų ne tik mažinamas miškų kirtimas, tačiau ir sunaudojama mažiau energijos nei gaminant jį įprastu būdu. Be to, tokiam popieriui balinti nėra naudojami neigiamą poveikį aplinkai ir žmogaus sveikatai sukeliantys chloro junginiai, tad jis yra rusvos spalvos. „Ir toliau raginsime klientus atsisakyti popierinių sąskaitų bei naudojantis moderniais jų gavimo būdais prisidėti prie aplinkos tausojimo“, - sakė E. Gudelytė-Harvey.

TEO daugiau nei prieš metus pradėjo naudoti ekologišką popierių, kuriam gaminti naudojami tik specialiai tvarkomose teritorijose auginami medžiai, o popieriui balinti – mažiau kenksmingos gamtai medžiagos. Naujoji TEO iniciatyva leis mūsų planetoje palikti dar mažiau žalingų pėdsakų.

TEO yra viena aktyviausiai ekologines iniciatyvas įgyvendinančių ir jas skatinančių bendrovių Lietuvoje. Sausį daugelyje įmonės klientų aptarnavimo skyrių buvo įrengti konteineriai skirti nebenaudojamai telekomunikacijų įrangai. Čia klientų palikti nebenaudojami modemai ar telefonai išvežami į perdirbimo centrus. Specialiuose konteineriuose galima palikti perdirbti ir baterijas bei akumuliatorius. Praėjusiais metais bendrovė daugelyje savo administracinių pastatų visoje Lietuvoje įdiegė rūšiavimo sistemą, kuri leidžia surinkti naudotą plastiką ir popierių.

Įvairias ekologines iniciatyvas įgyvendinanti TEO nuo 2008 metų pradžios įgyvendina projektą „Tausok ir keiskis“. Jo metu įmonių grupės darbuotojai skatinami taupyti energiją, vandenį, popierių ir kitus gamtos išteklius, mažinti aplinkos taršą. Per tarptautinės viešųjų ryšių asociacijos (IPRA) apdovanojimus „Golden World Awards 2009” projektas „Tausok ir keiskis“ pelnė specialųjį prizą vidinės komunikacijos kategorijoje. Praėjusiais metais TEO buvo pripažinta žaliausia Lietuvos verslo įmone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: