Pirmą kartą Lietuvoje – taupantys elektros energiją kasos aparatai  (1)

Lietuvoje jau galima įsigyti elektros energiją taupančios prekybos įrangos. Ją pradėjo tiekti prekybos informacinėmis technologijomis bendrovė „CHD LT“. Pirmieji modernūs kompiuteriai, valdantys kasos aparatus, jau įdiegti Kauno regione veikiančiame maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvių tinkle „Express Market“. Tokia taupanti įranga ypač aktuali išaugus elektros energijos kainoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parduotuvių tinkle UAB „CHD LT“ specialistų įdiegta naujosios kompiuterinės sistemos IBM “SurePOS 300” leidžia sutaupyti iki 35 proc. elektros energijos, o “gilaus miego” technologija – net iki 47 proc. „Net ir naktį, kai nevyksta tiesioginė prekyba, atliekamos prekių patikrinimo, papildymo ir įvairios kitos operacijos. Tam taip pat parduotuvės sunaudoja labai daug elektros energijos, kurią naujoji sistema leidžia taupyti. Čia svarbu ne tik lėšos, bet ir gamtos apsauga, kuriai pažangios technologijos ir jas naudojančios įmonės skiria vis daugiau dėmesio,“ - teigia UAB „CHD LT“ direktorė Joana Prekerienė.

Vis daugiau Lietuvos prekybininkų renkasi ekologiškas, energiją taupančias prekybos sistemas. Ji taip pat turi ir išankstinę gedimų diagnozavimo sistemą, kuri padeda sumažinti priežiūros ir aptarnavimo kaštus bei užtikrinti nepertraukiamą sistemos darbą.

Trečius metus veikianti UAB „CHD LT“ yra pažangius prekybos informacinių technologijų sprendimus teikiančios tarptautinės kompanijos CHD (Computer Hardware Design) atstovas Lietuvoje. Bendrovės savo veiklą plečia ne tik Europos, bet ir Azijos rinkose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: