Europos U-18 čempionato organizatoriai išbandys elektra varomą motorolerį  (0)

Europos jaunių krepšinio čempionato organizacinis komitetas pasirinko elektra varomą transporto priemonę, kuri padės jam tvarkyti skubius čempionato reikalus. Jau nuo šiandien jo narius bus galima išvysti ant elektra varomo „Govecs“ motorolerio, priskiriamo aplinkai draugiškoms transporto priemonėms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išbandyti šį motorolerį čempionato vadovybei pasiūlė bendrovė „Ekomobility“, teikianti „eCito“ dalinimosi automobiliais paslaugą.  „Prasidėjus čempionatui visada atsiranda skubių reikalų, kaip antai, pasitikti iš kitų šalių atvykstančius krepšininkus, pasirūpinti, kad jiems nieko netruktų, sutvarkyti kitus organizacinius reikalus, todėl transporto priemonė visada turi būti po ranka. Elektra varomą motorolerį nusprendėme išbandyti dar ir dėl to, kad jis neteršia aplinkos ir yra labai patogus keliauti po miestą“, - sakė U-18 krepšinio čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Elektra varomą motorolerį galės išbandyti ne tik čempionato organizacinio komiteto nariai, bet ir Lietuvos U-18 rinktinės krepšininkai. Toks motoroleris važiuoja 45 km/h greičiu, o vieno pakrovimo užtenka nuvažiuoti iki 60 kilometrų. Jo sąnaudos 100 kilometrų sudaro iki 3 litų.

„Žaliojo“ transporto banga atkeliavo ir į Lietuvą – iš pradžių visi veržėsi įsigyti dviračius, o dabar populiarėja elektra varomi motoroleriai. Neveltui „žaliaisiais“ motoroleriais susidomėjo ir Europos jaunių čempionato organizatoriai bei mūsų jaunieji krepšininkai. Tam tikra prasme jie irgi „žalieji“ – komanda vilki žalsvus marškinėlius“, - kalbėjo Mindaugas Glinskis, bendrovės „Ekomobility“ verslo plėtros vadovas.

Elektra varomu motoroleriu Europos U-18 čempionato vadovybė ir krepšininkai naudosis iki rugpjūčio 1 d., kai paaiškės Europos jaunių krepšinio čempionai. Įmonė „Ekomobility“ pirmoji Lietuvoje pradėjo teikti „eCito“ dalinimosi automobiliu paslaugą. Ši bendrovė užsiima ir kitomis inovacijomis automobilių verslo srityje – ji parduoda elektra varomas transporto priemones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: