Lietuvoje startuoja 5-oji Tarptautinė vasaros mokslo stovykla  (0)

Šią savaitę Lietuvoje startavo 5-oji Tarptautinė vasaros mokslo stovykla (angl. ISSC’10 – International Science Summer Camp). Stovykla vyks Vilniuje iki rugpjūčio 14 dienos. Pagrindinis jos tikslas – suburti gabų, motyvuotą bei mokslu ir technologijomis besidomintį jaunimą iš skirtingų šalių atvirai diskusijai mokslo klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dalyviai jau šiandien pradeda gvildenti opią šiuo metu mokslininkams temą - „Mokslas visuomenei” (angl. „Science for society”). Apie efektyvią mokslo naujienų komunikaciją jau kalbama daugelyje pasaulio šalių. Kai kuriose šalyse jau kuriamos įvairios strategijos, efektyvūs būdai, kuriais būtų galima perduoti mokslo naujienas, informaciją tiek politikos kūrėjams, administratoriams, įvairioms mokslo institucijoms bei visuomenei“, - kalbėjo LGMOA pirmininkė Indrė Grigaitytė.

Stovyklos metu vyks diskusijos šia tema įvairiose Lietuvos mokslo įstaigose („SICOR Biotech”, „Fermentas“, „Arginta'', „Baltic optical disc group“). Taip pat mokiniai galės išsakyti savo nuomone darbo grupėse bei padaryti šia tema savo pranešimus.

„Džiugu, kad jaunieji mokslininkai supranta, kad mokslas kuriamas vardan mokslo neturi perspektyvos. Svarbu suprasti, kad jis turi tarnauti visuomenei. O su technologijomis kiekviename žingsnyje užaugęs šiuolaikinis jaunimas per retai susimąsto apie mokslinių atradimų įtaką ir būtinybę subalansuotam visuomenės vystymuisi. Šis renginys puiki terpė jauniems mokslininkams padiskutuoti tokia svarbia tema“, - komentavo Vilniaus universiteto prodekanas bei ilgametis LGMOA asociacijos pirmininkas Rimantas Raudonis, kuris jau 10 metų ruošia gabiausius Lietuvos būsimus chemikus.

Šiemet stovykloje dalyvauja apie 60 pagal motyvaciją bei veiklą atrinktų studentų bei mokinių iš 7 Europos valstybių (Danijos, Vokietijos, Portugalijos, Rumunijos, Šveicarijos, Slovakijos, Lietuvos) bei Turkijos ir Kanados. Lietuvą atstovauja 3 Kauno medicinos universiteto studentai (Sima Šimkutė, Justas Simonavičius ir Guoda Radavičiūtė) ir Vilniaus universiteto studentė Greta Bačionytė bei 6 moksleiviai: Valdonė Kolaitytė, Vaiva Radavičiūtė (KTU gimnazija), Aistė Skorupskaitė (Kauno J. Jablonskio gimnazija), Beata Vekeriotaitė (Vilkaviškio Aušros gimnazija), Dovilė Meliauskaitė (Šiaulių Didždvario gimnazija) ir Evald Monastyrski (Vilniaus licėjus).

Plačiau susipažinti su renginio programa galima interneto svetainėje www.issc.lt arba www.oranziniai.lt, kuri bus atnaujinama kiekvieną dieną.

Apie LGMOA:

Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacija (LGMOA) (www.oranziniai.lt) –  nepelno siekianti organizacija, kuri vienija Vilniaus universiteto, Kauno medicinos universiteto, užsienio universitetų bei įvairių institutų gamtos ir kitų mokslų dėstytojus bei studentus, respublikinių ir pasaulinių olimpiadų prizininkus.  Organizacijos tikslas – ugdyti universalų žmogų, kuris būtų ne tik puikus savo srities žinovas, bet ir pilietiškas, aktyvus, visapusiškai išprusęs visuomenės narys. Pagrindinė veikla – respublikinių gamtos mokslų olimpiadų organizavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: