Tarptautinės organizacijos vienijasi kovai su ŽIV  (0)

Tarptautinė specializuota kovos su ŽIV bendrovė „ViiV Healthcare“, kurios viena įkūrėjų yra farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“, remdama bendruomenių iniciatyvas ir įgyvendindama naujus bendradarbiavimo projektus, siekia pagerinti Azijos ir Afrikos kūdikių ir vaikų gydymo nuo ŽIV galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ViiV Healthcare“ ir „TREAT Asia“ – Bankoke esančios gydymo įstaigos ir moksliniai centrai, kuriuos remia viena didžiausių pasaulyje  ne pelno organizacija „amfAR“  – paskelbė apie dvejus metus truksiantį bendradarbiavimą, kurio tikslas – pagerinti sveikatos priežiūros prieinamumą ir kokybę ŽIV užsikrėtusiems kūdikiams ir vaikams visose Azijos šalyse. Bendrų planuojamų įgyvendinti iniciatyvų vertė siekia 5,3 mln. litų. Taip bus plėtojama regioninė ŽIV programa pediatrijos srityje, kuria siekiama padidinti vietines tyrimų galimybes ir skatinti efektyvią vaikų sveikatos apsaugą bei efektyvų gydymą nuo ŽIV. Bendradarbiavimas apims inovatyvias programas tyrimų, mokymų ir socialinių iniciatyvų srityse, o didžiausias dėmesys bus skiriamas neveiksmingo gydymo, viruso atsparumo vaistams ir optimalaus antirvirusinių vaistų režimo skyrimo problemoms spręsti.

„Vienas mūsų kompanijos prioritetų – pagerinti ŽIV užsikrėtusių vaikų gyvenimo kokybę, vykdant ir remiant ŽIV tyrimus. Visais atradimais, kuriuos padarysime bendradarbiaudami, ketiname dalytis su kitomis su ŽIV kovojančiomis organizacijomis – taip sieksime sustiprinti žinias ir efektyviau kontroliuoti ŽIV plitimą visame pasaulyje dėl vaikų, kad ir kur  jie gyventų“, – teigia dr. Dominique Limet, „ViiV Healthcare“ vadovas.

Taip pat „ViiV Healthcare“ skyrė 14,2 mln. litų dotacijas įgyvendinti 12-ai projektų skirtingose šalyse, kurių tikslas – pagerinti sveikatos priežiūrą ir gyvenimo kokybę motinoms, vaikams ir jų šeimoms bei užkirsti ŽIV plitimą nuo motinų kūdikiams. Tai pirmoji paramos banga, vykdant „Pozityvių pokyčių dėl vaikų“ (angl. Positive Action for Childre Fund) fondo programą, truksiančią 10 metų, per kuriuos šiam tikslui planuojama skirti daugiau nei 172 mln. litų. Minėta programa parengta orientuojantis į Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) strateginę viziją dėl ŽIV, perduodamo motinos kūdikiui. Paremti projektai bus įgyvendinti tokiose šalyse kaip Kamerūno Respublika, Nigerija, Uganda, Zambija, Indija, Demokratinė Kongo Respublika, Kenija ir Lesotas.

Šalyse, kuriose yra didelis užsikrėtimų ŽIV skaičius, AIDS tapo pagrindine susirgimų ir mirties priežastimi tarp reprodukcinio amžiaus moterų. Kiekvieną dieną daugiau nei 1 400 vaikų, jaunesnių kaip 15 metų, užsikrečia ŽIV, dažniausiai jiems šį virusą perduoda motinos. Daugiau nei 10 proc. visų naujų ŽIV užsikrėtimo atvejų sudaro vaikai.

„ViiV Healthcare“ yra tarptautinė specializuota kovos su ŽIV kompanija, kurią įkūrė farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline“ ir „Pfizer“, kad suteiktų pažangų gydymą ir sveikatos priežiūrą ŽIV užsikrėtusiems žmonėms. „ViiV Healthcare“ tikslas – išskirtinai koncentruoti savo veiklą ŽIV (AIDS) srityje, diegti pažangų požiūrį, kuris padėtų teikti efektyvius ir naujus vaistus nuo ŽIV, taip pat remti bendruomenes, kurios susidūrė su ŽIV.

„GlaxoSmithKline“ yra viena pirmaujančių pasaulyje farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanijų, dirbanti tam, kad žmonės jaustųsi geriau, gyventų ilgiau ir nuveiktų daugiau. Taikydama naujausias technologijas ir mokslinius tyrimus, GSK kuria ir gamina vakcinas bei vaistus kvėpavimo takų, centrinės nervų sistemos, infekcinėms, medžiagų apykaitos ir virškinamojo trakto, onkologinėms, urologinėms, širdies ir kraujagyslių, dermatologinėms ligoms gydyti. Daugiau informacijos rasite www.gsk.com

„GlaxoSmithKline Lietuva“ padalinys veikia nuo 1993 m. ir rūpinasi naujų produktų registravimu bei naudojimu medicinos praktikoje. Šiuo metu Lietuvoje registruoti 196 GSK vaistai. Kompanijoje dirba daugiau nei 100 medicinos, farmacijos, chemijos, ekonomikos, finansų, logistikos ir rinkodaros specialistų. Daugiau informacijos rasite www.gsk.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: