Rugsėjo 24-ąją mokslo škvalas siaus Lietuvos mokyklose  (0)

Rugsėjo 24-ąją vyksiančiuose “Tyrėjų naktis 2010” renginiuose dalyvaus ir mokyklos iš įvairių Lietuvos vietų. Čia vyks susitikimai, parodos, eksperimentų demonstravimas, konkursai, diskusijos, vaidinimai. Jau šeštą kartą Lietuvoje tą patį vakarą savo duris visiems besidomintiems mokslu atvers mokslo įstaigų tyrimų laboratorijos, auditorijos, ekspozicijų stendai, planetariumas, observatorija, botanikos sodas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis daugiau mokyklų įsijungia į “Tyrėjų nakties 2010” dalyvių būrį ir organizuoja susitikimus su mokslininkais, kurie mokėsi toje mokykloje. Mokiniai rengia parodos “Mokslininkų portretai” ekspozicijas, kur pristatomi jų nuomone žymiausi Lietuvos mokslininkai. Biologijos, chemijos, fizikos ir kitų pamokų metu bus demonstruojami įdomūs eksperimentai. Mokslo pažangos svarbą kasdieniniame gyvenime išryškins atvira mokinių diskusija “O jei Edisonas nebūtų išradęs lemputės”.

Prasidėjus mokslo metams įsibėgėja esė konkursas “Kai viskas jau atrasta… arba “Tyrėjas 2030”. Geriausių darbų autoriai bus apdovanoti Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos įsteigtais prizais. Apdovanojimų sulauks ir piešinių konkurse “Reikšmingiausi pasaulio mokslo išradimai” dalyvaujančių jaunesniųjų klasių moksleivių geriausi darbai.

Dalyvauti “Tyrėjų naktyje 2010” mokyklas pakvietę projekto koordinatorius Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga ir Švietimo ir mokslo ministerija rugsėjo 24-ąją tikisi ir mokyklų dramos studijų pasirodymų vietos bendruomenėms. Juos turėtų pradžiuginti humoristiniai vaidinimai apie mokslininkų gyvenimą. Mokyklose taip pat vyks “Negali būti” naktis – mokslo populiarinimo laidos “Negali būti” peržiūros. Pagrindinius “Tyrėjų nakties 2010” renginius bus galima stebėti internetu www.tyrejunaktis.lt .

Naktis, kurios metu atsivers įvairių mokslo įstaigų, kuriose dirba mokslininkai, durys, mokyklose vyks įvairūs renginiai apie mokslą ir mokslininkus padės suartinti tyrėjus ir aplinkinius žmones, suprasti vieni kitus, pasidalinti patirtimi ir parodyti, kad tyrėjo darbas gali būti itin įdomus ir naudingas visuomenei.

„Tyrėjų nakties 2010“ renginiai šiemet vyks 27 Europos šalyse. Juose kviečiami dalyvauti visi: nuo mažiausių iki garbaus amžiaus žmonių. Svarbiausia – noras pažinti mokslo pasaulį ir galbūt netgi pačiam pamėginti atlikti nedidelį eksperimentą. Juk kiekvienas yra atradėjas, tik ne kiekvienas tai žino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: