Vilniaus universitetas pakilo geriausių pasaulio universitetų reitinge  (0)

Naujai paskelbtame tarptautinės reitingavimo agentūros QS 2010 m. sąraše Vilniaus universitetas pateko tarp 550 geriausių pasaulio universitetų ir aplenkė Tartu universitetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 28 d. (antradienį) 11 val. kviečiame į Vilniaus universiteto rengiamą spaudos konferenciją BNS konferencijų centre (Jogailos g. 9/1). Spaudos konferencijoje dalyvaus rektorius akad. Benediktas Juodka, tarptautinių reikalų prorektorius doc. Rimantas Vaitkus, mokslo reikalų prorektorius prof. Jūras Banys.

Aukščiausią reitingą pasaulyje šiemet turi Kembridžo (Jungtinė Karalystė) universitetas. Tarptautinėje reitingavimo praktikoje pastaruoju metu visuotinai pripažįstami Shanghai Jiao Tong Academic Ranking of World Universities ir Times Higher Education QS World University Ranking (THE QS) reitingai. THE QS nuo 2004 iki 2009 m. vykdė tarptautinė edukacinių tyrimų ir paslaugų agentūra „Quacquarelli Symonds“ (QS) ir žurnalas „Times Higher Education Supplement“. Nuo 2010 m. agentūra QS vykdo ir publikuoja QS World University Ranking savarankiškai. 

Šio reitingo organizatoriai, remdamiesi 20 metų tiriamojo darbo aukštojo mokslo srityje patirtimi, išskiria keturis pagrindinius kriterijus, kuriuos turi atitikti pasaulinio lygio universitetas: tai kokybiškas mokslas, kokybiškos studijos, aukštas absolventų įsidarbinimo lygis ir universiteto tarptautinė reputacija.

Agentūra QS universitetus reitinguoja jau kelerius metus, o Vilniaus universitetas tarp geriausiųjų pasaulio universitetų – jau trečius metus iš eilės. Šiemet ypač gerai įvertintas darbdavių atsiliepimas apie universitetą (261-oji vieta pasaulyje) ir universiteto akademinė reputacija (301-oji vieta). VU yra aukščiausioje pozicijoje tarp Baltijos valstybių universitetų, tarp Centrinės ir Rytų Europos universitetų užima 19 vietą. „Tokie skaičiai jau leidžia vertinti, kurti strategijas, ieškoti stipriųjų ir silpnųjų savo ir konkurentų vietų. Bet kuriuo atveju tai jau leidžia VEIKTI, o ne dejuoti, kad vėl nė vieno Lietuvos universiteto nėra tarp 500 geriausiųjų“, – sako Vilniaus universiteto mokslo reikalų prorektorius prof. Jūras Banys.

Agentūros QS skelbiami reitingo duomenys yra itin populiarūs tarp būsimų studentų, jų tėvų, darbdavių ir tarptautinės akademinės bendruomenės – vien per 2009 metus agentūros interneto tinklalapyje universitetų reitingo rezultatus peržiūrėjo daugiau nei 20 milijonų lankytojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)