Lietuvos moksleiviams – ekologiškumo ir atsakingo vartojimo pamokos „Tausok ir keiskis“  (0)

Daugiau nei septyni šimtai Lietuvos moksleivių devyniuose šalies miestuose turės galimybę išsamiai susipažinti su ekologiškumo ir atsakingo vartojimo svarba. Spalio 8 d. į turą per Lietuvą išriedėjusiame TEOBUSE lektoriai jiems skaitys paskaitas apie atsakingą gamtos išteklių naudojimą ir panaudotos elektronikos įrangos rūšiavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant telekomunikacijų bendrovės TEO LT, AB inicijuotam turui „Tausok ir keiskis“, V-X klasių moksleiviams iki gruodžio vidurio bus surengta maždaug 40 paskaitų. Projekto partneriai: Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras (ITC) ir Aplinkos ministerija.

TEOBUSE lektoriai vaizdžiai parodys, kaip kiekvienas moksleivis ir mokyklos bendruomenė gali prisidėti prie išteklių taupymo, kuris leistų sumažinti ne tik vartojimo išlaidas, bet ir susidarančių atliekų kiekį.

Svarbi paskaitų dalis bus skirta elektroninių atliekų – nebenaudojamų IT, telekomunikacijų ir kitų prietaisų – rūšiavimui, surinkimui ir perdirbimui. Kai kuriuose miestuose savo įgyvendinamus ekologinius projektus pristatys patys moksleiviai, dalyvaujantys ITC koordinuojamame tarptautiniame „eTwinning“ projekte.

TEO Korporatyvinės komunikacijos skyriaus direktoriaus Valdo Kaminsko teigimu, įvairias ekologines iniciatyvas jau keletą metų įgyvendinanti bendrovė siekia į atsakingą gamtos išteklių naudojimą įtraukti ir savo klientus bei miestų bendruomenes. „Savo pavyzdžiu įrodėme, kad net ir viena įmonė ar net vienas žmogus gali nemažai prisidėti saugodamas trapią mūsų žemės ekosistemą. Norime šiomis žiniomis, patirtimi ir iniciatyva dalintis ir su jaunąja karta“, – sakė V. Kaminskas.

Įmonė TEO įgyvendina įvairias ekologines iniciatyvas, tarp jų – dar 2008 m. pradžioje pradėtas projektas „Tausok ir keiskis“. Įmonių grupės darbuotojai skatinami taupyti energiją, vandenį, popierių ir kitus gamtos išteklius, mažinti aplinkos taršą. Šiemet didžiuosiuose TEO klientų aptarnavimo skyriuose buvo pastatyti specialūs konteineriai, skirti smulkiai nusidėvėjusiai telekomunikacijų įrangai surinkti.

Per tarptautinės viešųjų ryšių asociacijos (IPRA) apdovanojimus „Golden World Awards 2009“ projektas „Tausok ir keiskis“ pelnė specialųjį prizą vidinės komunikacijos kategorijoje. Praėjusiais metais TEO buvo pripažinta žaliausia Lietuvos verslo įmone. Ekologiškasis TEOBUSO turas „Tausok ir keiskis“ vyks šiuose miestuose:

Spalio 8 dieną Jonavoje (Žeimių gatvėje);

Spalio 15 dieną Ukmergėje (Kauno gatvėje);

Spalio 29 dieną Kretingoje (Rotušės aikštėje);

Lapkričio 5 dieną Šilutėje (S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje);

Lapkričio 12 dieną Radviliškyje (Aušros aikštėje);

Lapkričio 19 dieną Gargžduose (Klaipėdos gatvėje);

Gruodžio 3 dieną Tauragėje (S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje);

Gruodžio 10 dieną Utenoje (Aušros gatvėje);

Gruodžio 17 dieną Marijampolėje (J. Basanavičiaus aikštėje).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: