Lietuviai kviečiami pakartoti sėkmę pasauliniame turnyre "Imagine Cup"  (0)

Bendrovė „Microsoft“ paskelbė registraciją kasmetiniam technologijų studentų konkursui „Imagine Cup 2011“, kuriame galimybę pelnyti apdovanojimus turi ir Lietuvos jaunimas. Kasmet virš 300 tūkst. dalyvių iš 100 pasaulio šalių pritraukiančiame turnyre lietuviai yra pelnę sidabro ir aukso apdovanojimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausias idėjas, kaip technologijų pagalba išspręsti opiausias pasaulio problemas, pasiūlę studentai ateinančių metų liepą susitiks Niujorke (JAV). „Imagine Cup“ turnyre studentai iš viso pasaulio kuria sprendimus, padedančius kovoti su Jungtinių Tautų įvardintomis opiausiomis problemomis - badu, vaikų mirtingumu, socialine atskirtimi, gamtos tarša ir kitomis. „Pasitelkę kūrybiškumą, aistrą ir technologijas, studentai gali sukurti neįtikėtinus dalykus ir savo darbais prisidėti prie geresnio pasaulio sukūrimo, - sakė Tautvydas Dagys, „Microsoft Lietuva“ akademinių programų koordinatorius. - Labai tikimės aktyvaus ir sėkmingo Lietuvos studentų dalyvavimo turnyre. Istorija rodo, kad idėjomis ir žiniomis nenusileidžiame atstovams iš didesnių šalių.“ Š.m. liepą pasibaigusio „Imagine Cup 2010“ turnyro nugalėtojai finale pademonstravo itin kūrybiškus ir naudingus projektus. Pavyzdžiui, „Įdėtinių sistemų" kategorijos laimėtojai „SmarterME“ iš Taivanio sukūrė energijos suvartojimo matuoklį, galinti padėti sutaupyti elektrą namuose ar biure. „Programinės įrangos“ kategorijos laimėtoja komanda „Team Skeek“ iš Tailando sukūrė prietaisą, kuris padeda klausos sutrikimų turintiems žmonėms geriau bendrauti su kitais. Studentas iš Jungtinės Karalystės pateikė sprendimą, kaip padėti neregiams geriau susiorientuoti juos supančioje aplinkoje ir atpažinti sutinkamus žmones. Šis sprendimas į vieną sujungė žmogaus turimo draugų rato duomenis „Facebook“ socialiniame tinkle, veidų atpažinimo, teksto įgarsinimo, geografinės vietos nustatymo ir kitas jau sukurtas technologijas. Galimybė pritraukti investuotojų ir siekti karjeros Dalyvaudami „Imagine Cup“ turnyre studentai gauna puikias galimybes pristatyti savo idėjas daugybei technologijų kompanijų, kurios vėliau į jas investuoja. Beveik dešimt metų vykstantis konkursas daugeliui ankstesnių dalyvių tapo puikios tarptautinės karjeros pradžia. Pačių „Imagine Cup“ dalyvių teigimu, didžiausią vertę jie gauna galėdami susipažinti su šimtais bendraminčių iš viso pasaulio ir taip suvienyti intelektines pajėgas kuriant naujus technologinius sprendimus. Praėjusiuose „Imagine Cup“ turnyruose sėkmingai dalyvavo ir Lietuvos studentai: 2005 metais šalies komanda pelnė aukso apdovanojimą trimatės grafikos kategorijoje, prieš tai 2004 metais ta pati komanda buvo apdovanota sidabro medaliu. Aras Pranckevičius, 2005 metais laimėjusios komandos lyderis, pataria šiame turnyre sudalyvauti kiekvienam, nes jo metu galima susitikti su sumaniausiais pasaulio studentais, pasisemti žinių, idėjų, įspūdžių ir susirasti bendraminčių. Pasak A.Pranckevičiaus, studijų metu gimusios idėjos tapo pagrindu vėliau įkurtam nuosavam verslui, sėkmingai plėtojamam Lietuvoje ir užsienyje.

VGTU studentai šiemet nusiteikę vykti į finalą Niujorke

Pernai metų turnyre dalyvavusi lietuvių komanda iš VGTU ruošiasi dalyvauti ir 2011 metų konkurse. Komanda konkursui pateikė prietaisą, kuris realiu laiku gali išmatuoti oro taršą kelyje ir sukurti užterštumo žemėlapį. Ši komanda sėkmingai įveikė pirmąjį atrankos turą, tačiau į finalą nepateko. „Nors laimėjimo nepelnėme, savo sukurtu įrenginiu sudominome verslininkus. Tobuliname savo sprendimą ir ruošiamės sėkmingiau sudalyvauti 2011 metų turnyre,“ - sakė T.Fedosejevas.

Sėkmės susilaukti „Imagine Cup 2011“ turnyre gali ir KTU studentų komanda, „Vaizdo montažo“ kategorijai jau sukūrusi filmą apie AIDS grėsmes.

Rungtis kviečiama penkiose kategorijose

„Imagine Cup 2011“ konkurse galima dalyvauti vienoje iš penkių kategorijų. „Programinės įrangos“ kategorijos dalyviai kurs realiai pritaikomas kompiuterines programas. „Įdėtinių sistemų“ konkurse studentai turės sukonstruoti prietaisą, kurio anksčiau dar niekas nebuvo sukūręs. Dalyviai taip pat galės varžytis, kurdami kompiuterinius žaidimus ar vaizdo montažą. „IT iššūkio“ konkurse testų pagalba bus išrinktas talentingiausias IT specialistas.

Turnyro dalyvių registracija jau prasidėjo, tačiau paraiškų pateikimo terminai kiekvienoje kategorijoje skiriasi. Komandų paraiškų priėmimas „Vaizdo montažo“ kategorijoje tęsis iki 2010 m. spalio 30 d., „Įterptinių sistemų“ – iki sausio 8 d., „Programinės įrangos“ kategorijoje – iki 2011 metų gegužės 3 d. „Vaizdo žaidimų“ kategorijoje etapais galima dalyvauti iki kovo 7 d., o norintys dalyvauti „IT iššūkio“ kategorijoje ir suspėti į pirmąjį atrankos turą, turi iki kitų metų sausio 31 d. turi atsakyti bent į vieno testo klausimus.

Studentai iš Lietuvos aukštųjų ar aukštesniųjų  mokyklų savo paraiškas gali teikti į visas turnyro kategorijas. Įveikę regionines atrankas, sėkmingiausi dalyviai pateks į konkurso finalą, kuris įvyks 2011 metų liepą Niujorke (JAV).

Paraiškas turnyrui teikti bei daugiau informacijos apie „Imagine Cup“ galima rasti tinklalapyje imaginecup.com Taip pat galima prisijungti prie oficialaus „Imagine Cup“ „Facebook“ puslapio www.facebook.com/microsoftimaginecup arba „Twitter“ paskyros @imaginecup.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: