Išmaniųjų telefonų bumas išvedė "Omnitel" į augimą  (0)

Trečiąjį 2010 metų ketvirtį telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ uždirbo 160 mln. litų – 6 proc. daugiau nei 2010 metų antrąjį ketvirtį, kai „Omnitel“ pajamos buvo 150,6 mln. litų, ir 15,7 proc. daugiau nei pirmąjį 2010 metų ketvirtį (138,3 mln. Lt).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omnitel“ pajamas augino rekordiniai išmaniųjų telefonų pardavimai, mobiliojo interneto paslaugų paketų populiarėjimas ir stabiliai augantis mobiliojo interneto paslaugų vartojimas. „Galime drąsiai teigti, kad „Omnitel“, eidama koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis, įvedė Lietuvą į išmaniųjų telefonų erą ir pasiūlė vartotojams tai, kas reikalinga, norint išmaniaisiais telefonais naudotis – ypač palankias sąlygas įsigyti pačius telefonus bei geriausiai Lietuvoje išplėtotą 3,5G tinklą, - sakė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis. – Išmaniųjų telefonų bumas Lietuvoje ir su tuo susijęs augantis naudojimasis „Omnitel“ mobiliojo interneto paslaugomis leido mums augti antrą ketvirtį iš eilės.“

 „Omnitel“ išmaniųjų telefonų pardavimai 2010 metų trečiąjį ketvirtį buvo rekordiniai. Rugsėjo pabaigoje, palyginti su sausio pradžia, jų buvo parduota daugiau kaip 10 kartų daugiau, o išmaniųjų telefonų dalis tarp visų „Omnitel“ parduodamų telefonų išaugo nuo 13 proc. sausio mėnesį iki 56 proc. rugsėjį. „Omnitel“ tinkle perduotų mobiliojo interneto duomenų kiekis sausio-rugsėjo mėnesiais pasiekė 1,48 mlrd. megabaitų – tai daugiau nei pusantro karto viršija per tą patį laikotarpį pernai perduotų duomenų kiekį.

Pasiūlymai įsigyti išmaniuosius telefonus su paslaugų paketais geriausiomis rinkoje sąlygomis – su 60 proc. nuolaida, bei galimybė naudotis jais „Omnitel“ 3G mobiliuoju internetu didelėje Lietuvos dalyje didino „Omnitel“ vartotojų skaičių, kuris augo 50 tūkst. ir trečiojo ketvirčio pabaigoje viršijo 2 milijonus.

Lyginant trečiojo ketvirčio rezultatus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, fiksuojamas 16 proc. pajamų mažėjimas (2009 m. trečiąjį ketvirtį pajamos buvo 186 mln. Lt) – dėl sumažintų skambučio užbaigimo mokesčių, taip pat dėl bendro nuosmukio rinkoje 2009 metais. Per tris 2010 m. ketvirčius „Omnitel“ pajamos buvo 449 mln. Lt (tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu – 557,8 mln. Lt).

2010 metų trečiąjį ketvirtį „Omnitel“ išlaikė stabilią EBITDA (pelno, neatskaičiavus palūkanų, pelno mokesčio, nusidėvėjimo ir amortizacijos) maržą – 31,3 proc. EBITDA maržai didžiausią įtaką turėjo „Omnitel“ investicijos į išmaniųjų telefonų pasiūlymus ir 3,5G mobiliojo interneto tinklo plėtrą. Per devynis šių metų mėnesius „Omnitel“ 3,5G sparčiojo mobiliojo interneto tinklas buvo išplėstas į 14 miestų ir gyvenviečių, kuriose iki tol trečiosios kartos ryšio nebuvo, o metų pabaigoje „Omnitel“ 3,5G ryšiu bus padengta iš viso 250 Lietuvos miestų, miestelių ir gyvenviečių.

UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. "Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje "Omnitel" 3,5 G tinklas. 2010 metų gegužės mėnesį “Omnitel” pirmoji Lietuvoje pradėjo 4G ryšio bandymus ir pasiekė iki 100 Mbps duomenų perdavimo spartą. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: