„Siemens“ dalyvaus ateities miesto Masdar kūrime  (0)

Londone pasirašytas ilgalaikis strateginės partnerystės susitarimas tarp bendrovių „Siemens“ ir „Masdar“, atsinaujinančios energijos iniciatyvos Jungtiniuose Arabų Emyratuose kūrėjos. Pagal susitarimą šiuo metu statomame Masdar mieste „Siemens“ įkurs Vidurio Rytų centrinę būstinę, jungtinį tyrimų centrą ir vykdys novatoriško energijos tinklo statybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bendrovė „Masdar“ yra viena pasaulinių žaliųjų technologijų iniciatyvų pradininkių, todėl labai didžiuojamės strategine partneryste šiame technologijų perversmo projekte. Šis bendradarbiavimas taip pat pabrėš mūsų stiprius santykius su Abu Dabiu ir su Jungtiniais Arabų Emyratais“, – sakė „Siemens“ AG prezidentas ir vykdomasis direktorius Peter Löscher. Tikslas – efektyvus energijos vartojimas Bendrovė „Siemens“ ateities miestu pakrikštyto Masdar statytojams suteiks integruotas pastatų automatizavimo technologijas. Taip pat „Siemens“ dalyvaus pradiniame miesto statymo etape kuriant energijos tinklą, kuris optimizuos energijos suvartojimą mieste. Masdar mieste veiksiantis mokslinių tyrimų ir technologijų centras surinks vartotojų duomenys, kuriais remiantis bus kuriami ir tobulinami energijos tausojimo sprendimai. Energijos tausojimo sprendimas bus įgyvendintas sujungiant kelias „Siemens“ pastatų valdymo sistemas su pažangiomis energijos paskirstymo ir valdymo sistemomis. Šiomis sistemomis planuojama sujungti skirtingų tipų – gyvenamuosius, verslo ir švietimo – pastatus, o tai leis „Siemens“ ir „Masdar“ specialistams energijos naudojimą fiksuoti ir valdyti inovatyviais būdais, greitai reaguoti į kintančius vartotojų poreikius. Planuojama, kad pirmasis Masdar miesto, kuriame nebus jokios CO2 emisijos ir nesusidarys kitų aplinkai žalingų atliekų, statybos etapas baigsis 2015 metais. Visas miestas turėtų užimti 6 kv. kilometrus, jame apsigyvens 45-50 tūkst. gyventojų.

„Bendradarbiavimas su tokiais technologijų lyderiais kaip „Siemens“, kuriant švarias technologijas ir įsteigiant tyrimų centrą Masdar mieste, yra ypač svarbus žingsnis. Statydami Masdar miestą nuolat ieškome novatoriškų technologijų, norime pasiekti esamas mokslo, technologijos, inžinerijos galimybių ribas ir sukurti klestintį tyrimų centą. Džiugu, kad abi bendrovės turi vieną Masdar miesto viziją ir yra pasiruošusios ją įgyvendinti“, - sakė „Masdar“ vadovas, dr. Sultan Al Jaber.

Plėtos švietimo programas ir tyrimų institutą

„Siemens“ taip pat bendradarbiaus su „Masdar“ institutu siekiant ateities mieste optimizuoti anglies dioksido surinkimo ir saugojimo technologijas. Šios technologijos leidžia surinkti anglies dioksidą iš tokių šaltinių kaip iškastiniu kuru varomų jėgainių ir apsaugoti aplinką nuo teršalų patekimo į atmosferą.

Tyrimų ir plėtros partnerystė su „Masdar“ institutu yra didžiausia „Siemens“ investicija į tokio pobūdžio mokslo ir technologijų projektą. Bendradarbiavimo pagrindą sudaro ilgalaikė projektų „Protingo tinklo“, „Protingų pastatų“ ir „Anglies dioksido surinkimo ir saugojimo technologijų“ programa. Taip pat bus suteikiamos dotacijos, stipendijos, kuriamos švietimo programos, pritaikytos prie Jungtinių Arabų Emyratų žinių ekonomikos.

Centrinėje „Siemens“ būstinėje Vidurio Rytuose, įsikursiančioje Masdar mieste, bus įdiegtos bendrovės kuriamos naujausios energijos tausojimo technologijos. Planuojama, kad būstinėje, kurios plotą sudarys daugiau nei 18 tūkst. kv. metrų (su galimybe išplėsti jį iki 25 tūkst. kv. metrų) darbuosis daugiau nei 2 tūkst. specialistų. Iki 2013 metų ketinama pastatyti ir įrengti pagrindines bendrovės būstinės patalpas, tarp kurių bus ir Protingų pastatų kompetencijų centras, Lyderystės plėtros ir konferencijų centras klientams ir darbuotojams.

Efektyvaus energijos naudojimo ir resursų taupymo technologijos yra „Siemens“ ekologiškų sprendimų portfelio dalis, kuri padėjo bendrovei sugeneruoti daugiau nei 23 mlrd. eurų per 2009 finansinius metus – ši suma yra lygi ketvirtadaliui visų bendrovės pajamų. Pasiekusi tokius rodiklius „Siemens“ tapo pasaulyje pirmaujančia aplinkai draugiškų technologijų infrastruktūros sprendimų tiekėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)