KTU studentai stebino savo kūrybiškumu  (0)

Spalio 25d. vykęs renginys nepaliko nė vieno abejingo. Penktus metus iš eilės organizuojamas projektas „BEST Sprendimai“ sulaukia vis daugiau dėmesio ne tik iš studentų, bet ir iš verslo pasaulio. Prie pernai dalyvavusių įmonių „Fima“ ir „Microsoft Lietuva“ prisijungė interneto ryšių tiekėjas „MegaNet“ bei viena didžiausių atliekų surinkimo ir tvarkymo bendrovių Lietuvoje UAB „Žalvaris“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginyje Studentai galėjo rinktis vieną iš dviejų tipų užduočių: pateiktų situacijų analizę (Case Study) arba konstravimo (Team Design). Case Study Savaitę prieš renginį, t.y. Spalio 18d., 11 komandų, panorusių išmėginti savo jėgas atliekant situacijų analizės užduotis, rinkosi KTU Centriniuose rūmuose. Ten jos susitiko su įmonių atstovais ir burtų keliu išsiaiškino užduotis. Į susitikimą atėjusių studentų veiduose buvo galima įžvelgti ne tik startinį jaudulį, bet ir ryžtą, užsispyrimą, bei tikėjimą savo komandos jėgomis. Visos šios savybės kiekvienam studentui padėjo ir renginio dieną. Finale buvo išrinktos trys nugalėtojų komandos (pagal užduotis), kurios laimėjo įmonių įsteigtus prizus. Geriausiai „Microsoft Lietuva“ užduotį atliko komanda „Nepažįstamieji“. Su „MegaNet“ užduotumi puikiai susitvarkė „SmartSprendimai“ komanda, o už „Žalvario“ atliktus namų darbus geriausią įvertinimą gavo merginų komanda „Matrona“, kurios ir buvo pripažintos geriausiai atlikusios Case Study užduotį ir labiausiai nusipelniusios patekti į kitą etapą BaBEC (Baltic BEST Engineering Competition) ir atstovauti KTU garbę. Team Design Kaip teigia bendrovės „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius: „Studentai – Lietuvos mokslo ir verslo ateitis. „Fima“ už tai, kad jūs būtumėte išgirsti ir padrąsinti“. Todėl ši įmonė jau antrus metus sutiko dalyvauti šiame projekte ir ne juokais privertė paplušėti 32 KTU studentus. Jie per 3 valandas iš duotų medžiagų turėjo suprojektuoti ir sukonstruoti gatvės apšvietimą. Įmonės atstovai buvo patenkinti gavę tokių įvairių modelių, tačiau juos domino, kodėl dauguma komandų rinkosi žemus apšvietimus, o tik kelios išdrįso sukurti iškilius. Viena iš komandų teigė: „Mes norėjome išbandyti, netradicinį apšvietimą“. Šios užduoties nugalėtojai po vieningo komisijos balsavimo tapo „BEST Team“, kurie kartu su „Matrona“ dalyvaus sekančiame etape, kuris vyks balandžio mėnesį Kaune. „Žmogus gali pasiekti viską, ką jo protas įsivaizduoja ir kuo jis tiki. Mums nebūtų duotas sugebėjimas įsivaizduoti ateities laimėjimų, jei nebūtų atitinkamai duotas sugebėjimas šiuos vaizdinius paversti tikrove“. Šiais žodžiais UAB „Žalvaris“ drąsino studentus spalio 18d. teikiant užduotis. Kaip tik jie atspinti ir šiųmetinius nugalėtojus. Pernai dalyvavusios komandos ir likusios už nugarų prizininkams šiemet įrodė, kad yra vertos laimėti. Tik galutinis tikslo siekimas padaro mus stipresnius, todėl mes turime jo siekti.

BEST Kaunas dėkoja

BEST Kaunas dėkoja savo draugams KTU SMD už pagalbą rengiant renginį, Kauno technologijos universitetui už kantrybę ir patalpas. Taip pat nuoširdų ačiū organizatoriai taria renginio partneriams UAB „Fima“, UAB „Microsoft Lietuva“, UAB „Žalvaris“ ir UAB „MegaNet“, kurių parama ir tikėjimas paprastų studentų idėjomis skatino eiti pirmyn ir paversti šį renginį realybe. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: