Europos sveikos mitybos dieną Lietuvoje minės 58 mokyklos  (0)

Europos sveikos mitybos dieną lapkričio 8 - ąją šiais metais paminės net 58 Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklos, dalyvaujančios sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą skatinančiame projekte „Sveikatiada“. Mokiniai kartu su mokytojais vykdys apklausas, rengs pusryčių receptų ir nuotraukų parodas, organizuos judriąsias pertraukėles, puoš mokyklos interjerą bei diskutuos sveiko maisto temomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neatsitiktinai šių mokslo metų „Sveikatiados“ renginių maratono startui renkamės Europos sveikos mitybos dieną. Kartu su projekte dalyvaujančiomis mokyklomis, kurių šiemet  yra net 137, tęsiame gražią misiją – ugdyti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo kultūrą bei tradicijas mokyklos bendruomenėje. Sveikai gyventi yra smagu, todėl siekiame, kad tuo patikėtų ir projekte dalyvaujantys mokytojai bei mokiniai“, – teigia projekto vadovė Kristina Tylaitė.

Įdomi ir nekasdienė veikla įvairaus amžiaus moksleiviams Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Utenos, Alytaus bei Marijampolės apskričių mokyklose bus organizuojama visus mokslo metus. Mokiniams bus rengiami konkursai bei pusryčių valgymo akcijos, kuriamos maisto produktų skulptūros, organizuojami įvairiausi žaidimai. Mokytojai patirties semsis konferencijose, diskutuos apie tinkamiausius ugdymo būdus ir priemones. Nuotaikinga ir kūrybiška veikla siekiama visą mokyklos bendruomenę įtraukti į diskusiją apie tinkamos mitybos bei aktyvaus gyvenimo būdo svarbą.

Pavasarį atlikta moksleivių apklausa atskleidė, jog 87,2 proc. apklaustųjų moksleivių sutinka, kad sveikai gyventi yra smagu. Apklausos rezultatai patvirtina, kad moksleiviai sveiką gyvenseną sieja su smagia veikla, todėl projekto „Sveikatiada“ šūkis „Sveikai gyventi yra smagu“ jiems yra artimas ir suprantamas. Projekto „Sveikatiada“ vadovė Kristina Tylaitė yra įsitikinusi, kad mokytojai, mokyklų vadovai ir mokyklų savivalda turi nuolat ieškoti kūrybingų priemonių propaguoti moksleiviams sveiką mitybą ir fizinį aktyvumą skatinančias iniciatyvas.

Apie projektą „Sveikatiada“

Projektas „Sveikatiada“ (buv. „Sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo ugdymo mokyklose“ projektas) yra įgyvendinamas jau trečius mokslo metus. Pradėtas vykdyti Panevėžio apskrityje, praėjusiais metais sulaukė didelio Vilniaus ir Kauno apskričių bendrojo lavinimo mokyklų bendruomenių dėmesio. Šiais mokslo metais „Sveikatiada“ tęsia veiklą Utenos, Alytaus ir Marijampolės apskričių mokyklose. Organizatoriai tikisi, kad jau kitais metais „Sveikatiada“ bus įgyvendinama visoje Lietuvoje. “Sveikatiados“ šūkis – „Sveikai gyventi yra smagu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: