Didės senelius prižiūrinčių savanorių skaičius  (0)

Vieniši, sunkiai pasirūpinti savimi pajėgiantys vyresnio amžiaus žmonės sulauks paramos – kitais metais tankės juos prižiūrinčių savanorių gretos. Šiuo metu per tris šimtus savanorių visoje šalyje turinti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija kartu su bendrove „Canon“ organizuoja Kalėdinę akciją „Geresnės istorijos šansas“, kurios metu surinkta parama bus skirta senelius prižiūrintiems savanoriams apmokyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šalyje gyvena apie tūkstantį visiškai vienišų senolių, kuriems reikalinga ne tik pagalba nusiperkant maisto, rūpinantis švara, bet ir bendravimas. Deja, Lietuvoje yra vos per 20 profesionalių slaugytojų – šis skaičius net iš tolo neatitinka realaus poreikio, todėl savanoriška jaunų žmonių pagalba yra didelė parama – jie lanko senus vienišus žmones ne tik namuose, bet ir slaugos įstaigose, padeda čia dirbantiems specialistams prižiūrėti senelius“, – sako Gražina Jevgrafovienė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė.

G. Jevgrafovienės teigimu, nuolatine senų, vienišų žmonių priežiūra besirūpinanti Raudonojo kryžiaus draugija neatsitiktinai ragina atkreipti dėmesį į senelius ir per Kalėdas. „Įvairių labdaringų akcijų organizatoriai didžiausią dėmesį skiria vaikams, tačiau tai tėra viena iš šalies socialinių problemų. Tuo tarpu vyresni žmonės dažnai nepelnytai visiškai pamirštami, o jų priežiūrai skirtas finansavimas nuolatos mažėja“.

„Su Raudonojo Kryžiaus organizacija ilgą laiką dirbame visoje Europos rinkoje. Pasitikdami šių metų Kalėdas tikimės, kad bendras darbas padės pagelbėti tiems, kam pagalbos Lietuvoje itin reikia“, - teigė ”Canon Oy” vykdomasis direktorius Haris Nyströmas.

Iki gruodžio 31 d. vyksianti kalėdinė akcija „Geresnės istorijos šansas“ kviečia pirkti „Canon“ fotoaparatus, vaizdo kameras – dalis už jas gautų pajamų bus skiriama naujų savanorių mokymui. Jaunų žmonių savanorystę skatinanti ir jų parengimu besirūpinanti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija tikisi, jog pirmą kartą organizuojama akcija padės atkreipti visuomenės dėmesį. „Canon“ daug metų bendradarbiauja su Raudonojo Kryžiaus draugija. Šiais metais surengta pirmoji akcija ir Lietuvoje, „Geresnės istorijos šansas“ organizuojama visose Baltijos šalyse, taip pat ir Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: