Mokslo premijos laureatai - visuomenei: Pirmieji poledynmečio gyventojai Baltijos jūros regione  (0)

Lietuvos mokslų akademija baigia 2009 metų Lietuvos mokslo premijų laureatų paskaitų ciklą visuomenei. Buvo skirtos septynios įvairių mokslo sričių premijos ir surengta tiek pat viešųjų paskaitų, į kurias buvo kviečiami visi besidomintys šiuolaikinio mokslo tendencijomis ir Lietuvos mokslininkų laimėjimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio  17 d. 10 val. kviečiame į septintąją paskaitą Lietuvos mokslų akademijos Mažojoje salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius). Prof. habil. dr. Algirdas Girininkas parengė pranešimą „Pirmieji poledynmečio gyventojai Baltijos jūros regione”.

Pranešime bus nagrinėjamos sąsajos tarp pirmųjų poledynmečio ir vėlyvojo neolito gyventojų, atsekamos archeologinių, genetinių ir antropologinių tyrimų duomenimis. Naujausių archeologinių tyrimų rezultatai paskatino plačią diskusiją, siekiant nustatyti, ar pirmieji poledynmečio gyventojai dominavo vėlyvajame neolite, kai Baltijos jūros regione pasirodė Rutulinių amforų ir Virvelinės keramikos kultūrų populiacijos atstovai ir kas nulėmė tolesnę kultūrinę raidą Baltijos jūros regione bronzos amžiaus pradžioje? Į tai bus mėginama atsakyti pranešimo metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: