Kalėdiniu laikotarpiu “iPod” muša metinius pardavimo rekordus  (0)

Kasmet populiarėjančio prekinio ženklo “Apple” kompiuterių ir grotuvų pardavimai metų pabaigoje ženkliai išauga. Remiantis pasauline “Apple” statistika, pernai kalėdinį ketvirtį parduota beveik 21 milijonas “iPod” grotuvų. Tai yra du kartus daugiau nei per eilinį kalendorinį ketvirtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirkėjų aktyvumas, renkantis vis plačiau pripažįstamus “Apple” produktus, paskutinį metų ketvirtį išauga ir Baltijos šalyse. Kompanijos “Apple” interesus atstovaujančios “AVAD Baltic” bendrovės duomenimis, per trejus paskutinius metus gruodžio mėnesį parduodamų “Apple” kompiuterių skaičius lenkia spalio mėnesio pardavimus nuo 35 iki 48 procentų. 2009-ųjų gruodžio mėnesį parduota 850 kompiuterių, kai tuo tarpu spalio mėnesio pardavimai buvo 550 vienetų. O štai šį gruodį prognozuojama parduoti 1900 kompiuterių, ir tai  37 procentais viršytų spalio mėnesio pardavimus.

Jaunimo pamėgtų įvairių modelių “Apple” mp3 grotuvų “iPod” paskutinį metų ketvirtį įprastai parduodama per 5000 vienetų, tai yra beveik du kartus daugiau nei prieš tai buvusį ketvirtį. Vertinant praėjusių ir šių metų pardavimus, vien tik šio kalėdinio mėnesio “iPod” planuojamas pardavimas - net apie 3000 vienetų.

Išaugo ir šių grotuvų rinkos dalis Baltijos šalyse – 2009 metais ji buvo apie 9 proc., o jau 2010 metais kas penktas mp3 grotuvas yra “iPod”. Tyrimų bendrovės “GfK CR Baltic" spalio mėnesio duomenimis, pasiekęs 20,4 procento rinkos dalį, “iPod” yra populiariausias mp3 grotuvas Baltijos šalyse.

Didžiausias dėmesys tenka naršymui internete ir žaidimams pritaikytam bei filmavimo funkciją turinčiam “iPod touch” grotuvui. Gruodžio mėnesių statistika rodo, kad pirkėjai ne tik svetur, bet ir Baltijos šalyse Kalėdų dovanos neįsivaizduoja be šio, tik skambučio funkcijos neturinčio, išmaniojo įrenginio. Iškalbingas faktas, kad milijonus vartotojų vienijančioje “Apple” aplikacijų parduotuvėje “App Store”, “iPod touch” skirtų programėlių pardavimai Kalėdų dieną pašoka net 20 kartų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: