Dešimtyje miestų moksleiviai klausėsi paskaitų apie ekologiškumą ir atsakingą vartojimą  (0)

Daugiau nei 800 Lietuvos moksleivių dešimtyje šalies miestų turėjo galimybę sužinoti apie ekologiškumą ir gamtos išsaugojimo svarbą. Nuo spalio iki gruodžio ture per Lietuvą keliavusiame TEOBUSE buvo surengta beveik 40 paskaitų apie atsakingą gamtos išteklių naudojimą ir naudotos telekomunikacijų bei kitos elektronikos įrangos rūšiavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskaitos Jonavoje, Ukmergėje, Kretingoje, Šilutėje, Radviliškyje, Gargžduose, Šiauliuose, Tauragėje, Utenoje ir Marijampolėje vyko įgyvendinant telekomunikacijų bendrovės TEO LT, AB inicijuotą projektą „Tausok ir keiskis“. Penktų – dešimtų klasių moksleiviams skirto projekto partneriais tapo Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras (ITC) ir Aplinkos ministerija.

Paskaitų metu lektoriai TEOBUSE vaizdžiai rodė, kaip kiekvienas moksleivis ir mokyklos bendruomenė gali prisidėti prie išteklių taupymo, ir taip sumažinti ne tik kasdienes išlaidas, bet ir susidarančių atliekų kiekį.

Svarbi paskaitų dalis buvo skirta elektroninių atliekų – nebenaudojamų IT, telekomunikacijų ir kitų prietaisų – rūšiavimo, surinkimo ir perdirbimo temoms. Viename iš turo miestų – Šilutėje – savo įgyvendinamus ekologinius projektus pristatė ir patys moksleiviai, prisidedantys prie ITC koordinuojamo tarptautinio projekto „eTwinning“ įgyvendinamo.

Ekologiniame ture dalyvavusių mokytojų apklausos duomenimis, „Tausok ir keiskis“ paskaitos buvo itin naudingos. Net 90 proc. apklausoje dalyvavusių mokytojų minėjo, kad planuoja pamokose naudoti seminaro medžiagą.

TEO įgyvendina įvairias ekologines iniciatyvas, tarp jų – dar 2008 metais pradžioje pradėtas projektas „Tausok ir keiskis“. Įmonių grupės darbuotojai skatinami taupyti energiją, vandenį, popierių ir kitus gamtos išteklius, mažinti aplinkos taršą.

Projekte „Tausok ir keiskis“ TEO kviečia dalyvauti ir savo klientus bei visuomenę. Klientai yra raginami atsisakyti popierinių sąskaitų, o didžiuosiuose TEO klientų aptarnavimo skyriuose šiemet buvo pastatyti specialūs konteineriai, skirti smulkiai naudotai telekomunikacijų įrangai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: