Kūrybiškiems videografams „Canon“ pristato profesionalią vaizdo kamerą „LEGRIA HF G10“  (0)

„Canon“ pristatė naują kamerą „LEGRIA HF G10“, kurios kompaktiškame ir patogiame naudoti korpuse slypi profesionali vaizdo kokybė. Naujasis modelis pasižymi neprilygstamomis profesionalaus lygio funkcijomis, taip pat visiško rankinio valdymo ir meninių priemonių deriniu, taigi filmuoti nuostabius vaizdus lengva kaip niekada.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai nebrangi didelio našumo vaizdo kamera filmavimo entuziastams, galėsiantiems peržengti kūrybiškumo ribas. „LEGRIA HF G10“ – pirmasis naujos „LEGRIA HF G“ serijos modelis su aukščiausios kokybės HD vaizdo kameros sistema, sudaryta iš technologijų, kurios naudojamos „Canon“ profesionaliose vaizdo kamerose. Šis modelis, sujungia plačiakampį HD vaizdo kameros objektyvą, galingą vaizdo stabilizatorių ir 8 plokštelių vyzdinę diafragmą, pažangiems naudotojams užtikrina didesnį lankstumą, be to, siūlo kino įspūdžio filtrus, padėsiančius kurti profesionaliai atrodančius filmus. Taip pat patobulinta ir garso kokybė: patobulintas vidinis mikrofonas ir galimybė jungti išorinius garso priedus.

Profesionalaus lygio vaizdo kokybė

„LEGRIA HF G10“ pagrindas – „Canon HD“ CMOS „Pro“ jutiklis, įdiegtas ir „Canon“ XF bei naujosiose XA serijos profesionaliose vaizdo kamerase. HD CMOS „Pro“ jutiklis pasižymi 160 % didesne šviesai jautria sritimi nei daugelis CMOS jutikliųi, todėl surenka daugiau šviesos. Vaizdo šešėliuose išlieka daugiau detalių, o filmuojant didelio kontrasto sąlygomis pernelyg nenušviesinamos šviesios sritys. Be to, jutiklis pritaikytas pilnai HD raiškai ir gali fiksuoti itin ryškų 24 Mbps kokybės AVCHD vaizdą.

Naujasis 30,4 mm plačiakampis originalus „Canon HD“ vaizdo kameros objektyvas, taip pat, padeda pasiekti aukščiausios kokybės rezultatų. Dėl unikalios jo konstrukcijos galima filmuoti platesniu kampu, o maksimali diafragmos vertė sudaro f/1,8. Patobulintame optiniame kelyje yra daugiau lęšių ir du asferiniai lęšiai, užtikrinantys spartų ir tikslų sistemos veikimą, o „Canon“ plačiai pripažintas optinis vaizdo stabilizatorius (OIS) 10x optinio priartinimo diapazone leidžia filmuoti neiškraipant vaizdų.

Papildomai dirba dinaminis ir motorizuotas optiniai vaizdo stabilizatoriai, kurie užtikrina ryškų ir stabilų vaizdą. Dinaminis vaizdo stabilizatorius stabilizuoja vaizdą, kai operatorius filmuoja judėdamas, o motorizuotas vaizdo stabilizatorius leidžia naudotojams filmuoti be trikojo maksimaliai priartinus tolimus stacionarius objektus. Siekiant natūralesnio fono blankumo objektyve įrengta aštuonių plokštelių vyzdinė diafragma, kuri išgauna beveik žiedinį išblukimo efektą.

Daugiau galimybių kurti

Naudotojai gali pasirinkti vieną iš aštuonių įdiegtų kino įspūdžio filtrųii ir suteikti filmui dramatiškumo, perteikti jausmą ar papildyti vaizdą stilizuotu efektu. Pavyzdžiui, seno filmo efektas „pasendina“ filmuotą medžiagą, ir ši primena senuosius juostose užfiksuotus filmus, o efektas „Vivid“, akcentuodamas pirmines spalvas, padeda išgauti linksmą ir nuotaikingą įspūdį. Pasirinktą filtrą naudotojas ekrane gali apdoroti, pavyzdžiui, pakeisti kombinuotę, spalvinį gylį, kontrastą ir minkštą fokusuotę, taigi, naudodamasis vien tik vaizdo kamera, gali kurti sudėtingus efektus.

Naudojant naują funkciją „Touch Decoration“ nufilmuotą medžiagą galima nesunkiai papildyti paprastais titrais arba kurti žaliojo ekrano efektus. Su elektronine plunksna, kuri parduodama kartu su kamera, galima papildyti vaizdą rankraščiu ir dideliame LCD ekrane sumaišyti nuotraukas su vaizdo klipais. Be to, „LEGRIA HF G10“ turi funkciją „Story Creator“, kuri padeda naudotojams planuoti, fiksuoti ir bendrinti įtikinamas vaizdo istorijas be jokių išorinių tolesnio apdorojimo priemonių.

Patobulintos garso charakteristikos

Patobulintas vidinis mikrofonas, įrašydamas švelnesnį, tačiau visiškai aiškų garsą, slopina vidurinio ir žemo dažnio foninį triukšmą. „Zoom Mic“ režimu mikrofono kryptiškumas prieš kamerą esančių subjektų skleidžiamam garsui įrašyti reguliuojamas automatiškai, todėl užtikrinama aukštesnė garso kokybė artinant vaizdą.

Papildomo lankstumo suteikia suderinamumas su naujuoju belaidžiu mikrofonu „WM-V1“, nes neprarandant kokybės galima įrašyti balsus asmenų, nuo vaizdo kameros nutolusių iki 50 m atstumu. Be to, belaidį mikrofoną galima naudoti kaip siųstuvą-imtuvą, operatoriams suteikiant galimybę prieš filmavimą patogiai išdėstyti subjektus.

Filmavimo kontrolė

Objektyvo fokusavimo žiedas leidžia fotografavimo metu išlaikyti fokusuotės kontrolę,o diafragmos nustatymus galima keisti pritaikomu ratuku. Du programuojamieji mygtukai, įtaisyti šalia 8,8 cm 922 000 taškų raiškos jutiklinio LCD ekrano, taip pat suteikia tiesioginę prieigą prie papildomų funkcijų, įskaitant ir veidų AF, foninio apšvietimo korekcijos ar prioritetinės baltos spalvos balanso režimus. Spalvinis 0,61 cm vaizdo ieškiklis dengia iki 100 % matomo vaizdo ir užtikrina didesnį lankstumą operatoriams, kurie daugiausia filmuoja lauke arba prastai apšviestose patalpose.

Vaizdo kameroje yra du kortelių lizdai ir įrašo perkėlimo funkcija, todėl galima lygiagrečiai įrašyti filmuojamą medžiagą į abi SDXC atminties korteles arba įrašą 32 GB vidinės atmintinės perkelti į vieną iš atminties kortelių. Be to, yra galimybė vaizdą perkelti iš vienos atminties kortelės į kitą.

Dalykitės vaizdo įrašais

Dabar „LEGRIA HF G10“ nufilmuotais vaizdas dalytis lengviau nei kada nors anksčiau. Vaizdo kamera gali didelės  raiškos filmuotą medžiagą paversti į SD ir paruošti ją siųsti į internetinę vaizdo įrašų bendrinimo svetainę. Tam galima naudoti kompiuterį ir programinę įrangą „Canon Easy Web Upload“ arba, jei vaizdo kameroje yra belaidė „Eye-Fi“ kortelė, siųsti tiesiogiaiiii.

Pagrindinės „LEGRIA HF G10“ savybės:

„Canon HD“ vaizdo kameros objektyvas

„Canon HD“ CMOS „Pro“ jutiklis

Profesionalausų lygio garsas

AVCHD filmuota medžiaga įrašoma į 32 GB atmintinę arba dvi SDXC standarto atminties korteles

Visiškai rankinis valdymas

8,8 cm jutiklinis LCD ekranas

Momentinis AF ir veidų aptikimo funkcija

Dinaminis optinis vaizdo stabilizatorius

Meninės kino funkcijos

HD–SD konvertavimas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)