Sukurtas Vilniaus autobusų maršrutų žemėlapis  (4)

Viešojo transporto entuziastas Vitalijus Kitovas sukūrė ir vilniečiams pristato neoficialų, bet, anot jo, tikslesnį Vilniaus autobusų maršrutų žemėlapį. Pasak Vitalijaus, idėja sukurti šį Vilniaus autobusų maršrutų žemėlapį kilo turbūt dar anksčiau, nei Eugenijui Radlinskui, prieš keletą mėnesių pristačiusiam pirmąją savo sukurtos neoficialios Vilniaus troleibusų maršrutų schemos versiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tik dėl laiko stokos užtrukau šiek tiek ilgiau", - sako idėjos autorius.

Pagrindinė priežastis, paskatinusi savarankiškai sukurti Vilniaus autobusų maršrutų žemėlapį, labai paprasta - esamas oficialus Vilniaus miesto viešojo transporto žemėlapis yra labai netikslus. Pasitaiko, kad stotelė yra pažymėta už pusės kilometro nuo tikrosios vietos. Daugiausia klaidų galima rasti 15 ir 38-ojo maršrutų trasose.

„Pamenu, dar kai internete nebuvo elektroninių Vilniaus viešojo transporto žemėlapių ir jie būdavo spausdinami, net ir tuose žemėlapiuose būdavo klaidų. Pavyzdžiui, kol pats pirmą kartą nepravažiavau 15-uoju maršrutu, tol nežinojau, kokiomis gatvėmis jis iš tiesų rieda. Pasirodo, visose iki tol spausdintose schemose jo trasa buvo pažymėta klaidingai!", - pasakoja Vitalijus.

Šios priežastys ir paskatino žemėlapio autorių sukurti savo žemėlapį. Ir visuomenei jį pateikti kaip įmanoma tikslesnį, detalesnį ir informatyvesnį. Jame - tik dabartiniai maršrutai, taigi informacija galiojanti ir patikima.

„Žemėlapio parengimas truko pusantro mėnesio, tačiau su ilgomis pertraukomis. Kadangi tai pirmasis žemėlapio variantas, teko daug ką perpiešti, o kai kurias atkarpas (pvz. galines stoteles) reikėjo tikrinti ir lyginti su vaizdu per palydovines nuotraukas, nes naudojamas „Openstreetmap" pagrindas dar nėra toks detalus", - pasakoja žemėlapio autorius.

Kol kas tai pirmoji versija. Keičiantis maršrutams žemėlapis bus atnaujinamas, galbūt šiek tiek pasikeis grafinis vaizdavimas,  kai kurios detalės.

Neoficialus Vitalijaus Kitovo sukurtas Vilniaus miesto autobusų maršrutų žemėlapis >>>

Viešojo transporto entuziastai, vienijantys bendraminčius, žemėlapių ir schemų autoriams specialiai sukūrė jų darbams skirtus puslapius, kuriuose talpinamos visos versijos.

Eugenijaus Radlinsko Vilniaus troleibusų maršrutų schema.

Vitalijaus Kitovo Vilniaus autobusų maršrutų žemėlapis.

Julius Majauskas, Viešojo transporto entuziastai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: