VU Vaikų universitete prasideda žiemos sesija  (0)

Sausio 20 d. (ketvirtadienį) 15 val. Vilniaus universitetas sukvies pačius jauniausius studentus į Vaikų universiteto žiemos sesijos atidarymą. Universiteto centrinių rūmų Teatro salėje (Universiteto g. 3, III aukštas) susirinkusius moksleivius sveikins VU rektorius akademikas Benediktas Juodka ir bus skaitoma pirmoji paskaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

8–12 metų amžiaus vaikams tradiciškai bus surengtos penkios paskaitos. Tad jaunųjų klausytojų laukia nauji dėstytojų veidai ir daug žinių, atveriančių beribes mokslo platybes!

Sausio 20 d. (ketvirtadienį) Matematikos ir informatikos fakulteto Matematinės informatikos katedros lektorius Irus Grinis paskaitoje „Gyvybės planas“ atsakys į klausimus: ar tikrai atomus galima aptikti tik atominėje bomboje? Kas bendro tarp molio ir molekulių, tarp „Traviano“ ir nematomų organizmo ląstelių? Iš kur ląstelės sužino, kaip gyventi, ką jos turi nuveikti, kur išsaugotas jų „statybų“ planas?

Sausio 25 d. (antradienį) Medicinos fakulteto Fiziologijos, biochemijos ir laboratorinės medicinos katedros docentė­ Vaiva Hendrixson kalbės apie tai, kuo mums svarbus kraujas, kuris kaip vandenynas „skalauja“ mūsų organizmo „krantus“ ir sujungia visus organus į darnią visumą.

Vasario 1 d. (antradienį) Matematikos ir informatikos fakulteto Kompiuterijos katedros lektorius Linas Būtėnas tęs pasakojimus apie robotus. Tik šį kartą Jūs sužinosite, ką robotas gali, o ko negali padaryti. Iš kokių dalių jis susideda? Ar jis gali nueiti už mus į parduotuvę ir parnešti mums ledų? Ateikite, ir paskaitos metu gal net pamatysite tikrą robotą!

Vasario 10 d. (ketvirtadienį) Teorinės fizikos ir astronomijos instituto direktorė Gražina Tautvaišienė nuties kelią į žvaigždes! Žvaigždės nakties danguje – tik šviečiantys taškeliai. Kaip sužinoti, kodėl jos šviečia, kokio jos iš tikrųjų dydžio, kiek jų ten danguje yra, iš ko jos sudarytos?

Vasario 17 d. (ketvirtadienį) Komunikacijos fakulteto Knygotyros ir dokumentotyros instituto lektorė Alina Vaišvilienė atskleis, kaip įdomi­os istorijos, piešinukai ir nuotraukos virsta knygomis, laikraščiais ir žurnalais. Paskaitoje sužinosite, kaip „gaminamos“ knygos, laikraščiai ir žurnalai, kaip atsiranda įdomios istorijos, apie kurias norisi papasakoti kitiems.

Paskaitos vaikams prasidės 15 val. ir truks 45 min. Kol moksleiviai semsis žinių, atlydėję juos tėveliai ir mokytojai taip pat nenuobodžiaus. Jie klausysis universiteto dėstytojų paskaitų.

Registracija į VU Vaikų universitetą jau baigta, tačiau tie, kas domisi paskaitomis, jų vaizdo įrašą gali matyti: http://www.vu.lt/lt/naujienos/vaiku_universitetas/apie_ivykusias_paskaitas/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: