Startuoja geriausių 2010-aisiais Lietuvoje apgintų disertacijų konkursas  (0)

Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS) jau penktą kartą organizuoja konkursą „Geriausios disertacijos“ ir kviečia visus Lietuvos mokslininkus, doktorantus ir LJMS narius siūlyti disertacijas 2010 metų geriausiųjų atrankai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų konkurse jau penktus metus bus renkamos geriausios disertacijos, apgintos fizinių, technologijos ir biomedicinos bei humanitarinių ir socialinių mokslų srityse, antrąjį kartą ketinama apdovanoti ir geriausios disertacijos aplinkosaugos srityje autorių.

Kaip ir ankstesniais metais - geriausias Lietuvoje apgintas disertacijas atrinks autoritetinga komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio mokslininkų. Šio konkurso laureatai bus pagerbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose ir apdovanoti solidžiais rėmėjų prizais.

Konkurso organizatorės dr. Vilmos Petrikaitės teigimu, konkurso metu siekiama atrinkti tas disertacijas, kurios geriausiai atspindėtų ambicingą LJMS viziją – „Lietuvos mokslininkai – pasaulinio lygio mokslo elitas“. Šia iniciatyva norima didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės mokslinę veiklą bei atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kuo jau dabar galime didžiuotis.

Renkant geriausius darbus buvo ir bus atsižvelgiama į tokius kriterijus kaip mokslinių tyrimų svarba ir vertė, tyrimų metodologijos efektyvumas ir naujumas, išvadų pagrįstumas, disertacijos originalumas. Didelis dėmesys ir toliau bus skiriamas disertacijos tema publikuotų darbų kokybei, atliktų tyrimų svarbai tarptautiniu lygiu.

Konkurso organizatoriai tikisi, kad ir šiais metais Lietuvos mokslo bendruomenės atstovai aktyviai domėsis savo kolegų darbais ir siūlys konkursui dar daugiau disertacijų, kurios nustebins ekspertus aukšta kokybe bei konkurencingumu su užsienio darbais.

Disertacijas konkursui „Geriausios disertacijos 2010“ gali siūlyti visi Lietuvos mokslininkai bei doktorantai, nuo sausio 24 d. iki vasario 23 d. užpildę siūlymo formą internete adresu http://ljms.lt/disertaciju-konkursas/siulyti-disertacija. Patys autoriai savo disertacijų apdovanojimams laimėti teikti negali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: