Lietuvos verslui veriasi galimybės bendradarbiauti su Izraeliu mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje  (0)

Lietuvos ir Izraelis nuo šiol glaudžiau bendradarbiaus aukštųjų technologijų srityje. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) šiandien pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos Izraelio prekybos rūmais, kuria įsipareigojo skatinti dvišalį bendradarbiavimą pramoninių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekiant kurti kuo palankesnę aplinką dvišaliam įmonių bendradarbiavimui planuojama kartu rengti ir įgyvendinti įvairius ES projektus ir iniciatyvas, organizuoti dvišalius renginius, viešinti įmonių mokslinius ir technologinius pasiekimus, dalyvauti tobulinant įstatyminę ir informacinę bazę bei kooperuotis daugelyje kitų sričių.

„Tai gera žinia Lietuvos įmonėms, kurios užsiima mokslinių tyrimų veikla ir nevengia investuoti į inovacijas, naujų technologijų kūrimą. Šalies įmonėms atsiveria galimybės susirasti potencialių partnerių iš Izraelio ir išplėsti savo veiklą“, – sakė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros vadovas Arūnas Karlonas.

„Tiek Lietuva, tiek Izraelis – valstybės, kurių vidinės rinkos kitų šalių mastu yra mažos. Taip pat negalime pasigirti gausiais naudingų iškasenų ištekliais. Todėl abiejų šalių sėkmingai verslo plėtrai itin svarbus aukštos pridėtinės vertės paslaugų ir produktų eksportas, leidžiantis konkuruoti ir įsitvirtinti tarptautinėse rinkose. Akivaizdus šio fakto įrodymas yra Izraelio ekonomika, bene sparčiausiai besivystanti ir kur net 16 proc. bendrojo vidaus produkto sudaro aukštosios technologijos – iš čia galima pasisemti geros patirties“, − sakė Lietuvos Izraelio prekybos rūmų (LICC) prezidentas prof. Vladas Algirdas Bumelis.

V. A. Bumelio vadovaujama biotechnologijų bendrovė „Sicor Biotech“ | TEVA, valdoma Tel Avive įsikūrusios didžiausios pasaulyje generinių vaistų kompanijos TEVA, yra viena iš įmonių aktyviai bendradarbiaujančių su Izraeliu aukštųjų technologijų srityje. Pasak LICC prezidento, Lietuvos verslininkai domisi partnerystės galimybėmis su šia šalimi – jau turima per 30 Izraelio rinka susidomėjusių įmonių.

Renginyje dalyvavę Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijų atstovai taip pat akcentavo dvišalio bendradarbiavimo svarbą skatinant aukštųjų technologijų plėtrą ir integruojant mokslinius tyrimus. Naujų verslo kontaktų tikimasi užmegzti jau šį pavasarį, kai planuojama sulaukti Izraelio prekybos, pramonės ir darbo ministro bei lydinčios verslo delegacijos vizito į Lietuvą.

Dvišalė Lietuvos ir Izraelio partnerystė nuosekliai plėtojama jau kurį laiką. Praėjusių metų gruodžio mėn. Lietuvos ir Izraelio Vyriausybės pasirašė susitarimą dėl dvišalio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų srityje. Taip valstybės išreiškė pasiryžimą dėti ilgalaikes pastangas skatinti ir remti abiejų šalių pramoninius šios srities projektus, skatinančius pramonės konkurencingumą ir ekonomikos augimą. MITA paskirta šį susitarimą įgyvendinančia įstaiga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)