Studentų atstovybė mažina bendrabučių nuomos kainas  (0)

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) bendrabučių administravimo konkursą laimėjus viešajai įstaigai "Saulėtekio būstas”, buvo derėtąsi dėl bendrabučių kambarių nuomos kainų mažinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VGTU Studentų atstovybės dėka galutinių derybų metu buvo nuspręsta daugiau nei penktadaliu sumažinti nuomos mokestį šeimoms gyventi skirtuose kambariuose ir beveik trečdaliu – bendrabučių komercines vietas, jas lyginant su įprastomis.

Anksčiau už nuomą dviviečiame šeimyninio tipo kambaryje studentų šeimai tekdavo pakloti 430,00 Lt, o triviečiame – 470,00 Lt. Po derybų su bendrabučius administruojančia įstaiga kambarių nuoma atitinkamai kainuos 354,92 Lt ir 424,68 Lt. Taip pat panaikinus buvusias 240 komercinių vietų, jose gyvenantys studentai mokės net 70 litų (apie 30 proc.) mažiau.

"Itin džiugu, jog nuo šiol mūsų universiteto šeimyninių kambarių gyventojai, t.y. jaunos studentų šeimos ir anksčiau komercines vietas nuomoję studentai galės gyventi mokėdami tokias pat nuomos kainas kaip ir jų kolegos. VGTU Studentų atstovybė visuomet pasisakė už vienodas salygas visiems studijuojantiems. Vienas iš mūsų uždavinių: mažinti socialinę atskirtį tarp įvairių poreikių studentų grupių studijų proceso eigoje, ir tai tik pirmieji žingsniai link šio tikslo.“ – teigia VGTU Studentų atstovybės prezidentas Vilius Morkūnas.

Šiuo metu jau yra baigtas vieno bendrabučio bendrųjų patalpų remontas Valstybės studijų fondo lėšomis. Greitu metu planuojama šiame bendrabutyje apgyvendinti studentus. Taip pat VGTU bendrabučius administruojanti viešoji įstaiga svarsto galimybę bandomajam laikotarpiui kambarius skirstyti ir Vilniuje gyvenantiems studentams, o likus laisvų vietų – siūlyti jas kitų aukštųjų mokyklų studentams.

Studentų apgyvendinimą šeimyninio tipo kambariuose organizuoja VGTU Studentų atstovybė. Šio tipo kambarys yra skiriamas jaunai šeimai, iš kurios bent vienas turi būti VGTU studentas.

VGTU ir VGTU Studentų atstovybė yra viešosios įstaigos ,"aulėtekio būstas“ dalininkai, todėl studentų organizacija nuolatos dalyvauja viešosios įstaigos valdymo procese bei teikia konstruktyvius siūlymus veiklos gerinimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: