MRU būsimus studentus perspėja dėl tapatybės vagysčių  (1)

Vasario 4 d. 12 val. (salėje 5.3) MRU Elektroninio verslo bei Bankininkystės ir investicijų katedrų lektorius Marius Laurinaitis seminare - detektyve intriguos šiuo metu itin aktualia tema - "Tapatybės vagystės“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seminare Marius Laurinaitis Litexpo parodų rūmuose vaizdžiai atsakys į kylančius klausimus: jaučiate, kad kažkas vagia jūsų tapatybę, o nežinote, kaip ir kas tai daro? Nerimaujate dėl savo duomenų, garbės ir orumo internete, tačiau juk tiek draugų drąsiai mėgaujasi Facebook‘u. Mėginate naudotis elektronine bankininkyste ir rūpi apsipirkti internetu, tačiau ar tikrai tai saugu?

Marius Laurinaitis: „Vartotojai ankščiau elektroninės erdvės kaitą stebėjo stovėdami periferijoje - šone, tai dabar jie stovi pačiame centre ir formuoja internetą patys, taip perkeldami į elektroninę erdvę vis daugiau informacijos apie save, kitaip tariant, savo fizinę tapatybę mes padarome elektronine. Tačiau elektroninėje erdvėje, kurioje nėra ribų, valstybės sienų, pilnos kontrolės, susidaro palankios sąlygos kažkam pasikėsinti į Jūsų elektroninę tapatybę, tiek į tikrą, tiek į menamą. Nukentėti gali asmens orumas ir garbė, taip pat finansinė asmens tapatybė“.

MRU studentas Mantas Šalčius savo bloge apie dėstytoją Marią Laurinaitį: „Žmogus, kuris ne tik idealiai išmano savo dėstomą dalyką, bet ir nuolat domisi naujovėmis. Žmogus, kuris turi stulbinamų pedagoginių sugebėjimų. Daug kas galėtų iš jo pasimokyti, kaip priversti studentą ne tik neužmigti, bet ir išbūti pusantros valandos įdėmiai kemšant pateikiamą informaciją į savo galvą. Jei tik pradedi jaust, kad teorija per paskaitą pradeda atsibosti, tuoj išgirsti kokį nors linksmą nutikimą iš dėstytojo studijų metų, darbo FNTT ar šiaip gyvenimo“.

Vasario 5 d. 14 val. (salėje 5.3) MRU Debatų klubas kvies į studentišką ir nuotaikingą prisistatymą, kur Klubo atstovai pademonstruos savo sugebėjimus surengdami debatus pasiūlytomis temomis lietuvių ar anglų kalbomis britišku parlamentiniu stiliumi.

MRU debatų klubas sėkmingai gyvuoja jau 10 metus, yra daugelio tarptautinių turnyrų dalyvis ir nugalėtojas. 2010 m. vasarį MRU atstovai puikiai pasirodė prestižiniame debatų turnyre „Oxford IV 2010“, vykusiame Oxforde (Anglija).

Vienas MRU organizatorių parodoje „Mokymasis studijos karjera“ Komunikacijos ir rinkodaros centro vyresnysis vadybininkas Šarūnas Sakalauskas pastebi, kad kad MRU, būdamas socialinių mokslų, humanistikos ir socialinių technologijų universitetu, jaučia socialinę atsakomybę ir vertybinės orientacijos svarbą, todėl Litexpo lankytojams siūlo ne nuobodų programų pristatymą, bet pašnekesius aktualiomis ir įdomiomis temomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: