„Infobalt“ jaunuosius tyrėjus skatins stipendijomis  (0)

Šiandien Lietuvos IRT įmonių asociacija „INFOBALT“ Lietuvos mokslų akademijos organizuotoje pirmojoje Jaunųjų mokslininkų konferencijoje pristatė vardines „INFOBALT“ stipendijas, kurios bus teikiamos kiekvienais metais geriausiais pripažintų mokslinių tiriamųjų darbų autoriams – jauniesiems mokslininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vardinėmis stipendijomis siekiama paskatinti aktualius mokslinius tyrimus IRT srityje, intensyvų IRT taikymą atliekant tyrimus kitose dalykinėse srityse bei plėsti bendradarbiavimą tarp Lietuvos mokslo ir verslo bendruomenių.

Kiekvienais metais konkurso keliu bus skiriamos dvi vardinės stipendijos, kurių vertė – po 10 tūks. litų. Jaunųjų mokslininkų darbai varžysis dviejose kategorijose: „Geriausias IRT srities mokslinis tiriamasis darbas“ ir „Geriausias tarpdalykinis mokslinis tiriamasis darbas su IRT taikymu“, o juos vertins „INFOBALT“ stipendijų konkurso komisija. Šiais metais bus skiriamos dvi paskatinamosios stipendijos, kurių vertė – po 5 tūkst. litų. Šių paskatinamųjų stipendijų laimėtojai paaiškės šių metų kovo mėnesį.

„Inovacijos ir su jomis dažniausiai susijęs darbo našumo augimas yra vienas pagrindinių įmonių konkurencingumo variklių, ypač svarbus verslo ir eksporto skatinimui. Visgi Lietuvoje verslui nuolat išlaikyti aukštos kvalifikacijos specializuotus tyrėjus yra per brangu. Tačiau turime informatikos mokslo ir kitų sričių, kuriose intensyviai taikomos IT, tyrėjus universitetuose, apie kurių veiklą dauguma IT verslo įmonių vis dar žino nedaug. Čia matome neišnaudotų galimybių, ypač konkurencingumo siekiančiam IT verslui, kurio produktų segmentai reikalauja daugiau taikomųjų tyrimų, ir kuris dar neturi bendradarbiavimo su mokslo institucijomis praktikos, todėl ieškome kontaktų su jaunais perspektyviais tyrėjais“, – sako asociacijos „INFOBALT“ Inovacijų vadovas Andrius Plečkaitis.

Pasak A.Plečkaičio, įsteigiant stipendijas taip pat siekiama skatinti keistis informacija jaunuosius mokslininkus ir verslininkus, kad tyrėjai daugiau sužinotų apie įmonių poreikius, o verslininkai – apie vykdomus tyrimus universitetuose, kartu diskutuotų apie jų pritaikomumą versle.

Pirmieji geriausi tyrėjų darbai ir stipendijų laimėtojai paaiškės šių metų kovo mėnesį. Visa informacija apie konkursą ir Komisijos sprendimai bus skelbiami INFOBALT tinklapyje www.infobalt.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: