Atnaujintas vėjaraupių vakcinos tiekimas Lietuvai  (0)

Tarptautinė farmacijos kompanija „GlaxoSmithKline“ (GSK) informavo Valstybinę vaistų kontrolės tarnybą (VVKT), kad jau atnaujintas vakcinos nuo vėjaraupių „Varilrix“ tiekimas Lietuvos rinkai. Šių metų sausio mėn. Lietuvoje buvo susidaręs vėjaraupių vakcinos trūkumas, kurį nulėmė pakilusi paklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra vienintelė gamintoja Lietuvoje, kurios vakcina nuo vėjaraupių teikiama šalies pacientams. Šiuo metu Lietuvoje jau yra daugiau nei 700 vakcinų nuo vėjaraupių „Varilrix“ dozių. Dažniausiai šia vakcina skiepijami vaikai, o efektyviausiai vakcina veikia tuomet, kai pacientas paskiepijamas du kartus. 2010 m. vakcina nuo vėjaraupių buvo paskiepyti daugiau nei 1500 šalies vaikų.

„Tai jau ne pirmas atvejis, kuomet Lietuvoje sumažėja tam tikrų vaistų prieinamumas. Pažymėtina, kad  tuo metu, kai Lietuvoje nebeliko vėjaraupių vakcinų, šios ligos protrūkis kilo Panevėžio apskrityje, buvo susiklosčiusi pakankamai rimta situacija. Todėl svarbu, kad nauja vėjaraupių vakcinų siunta pakankamai greitai pasiekė Lietuvą“, – teigia farmacijos kompanijos „GlaxoSmithKline Lietuva“ generalinis direktorius Kęstutis Čereška.

Vėjaraupiai – ūminė virusinė liga, pasireiškianti karščiavimu, pūsleliniu odos ir gleivinių bėrimu. Didžiausią grėsmę vėjaraupių infekcija kelia kūdikiams, nėščioms moterims bei tiems, kurių imunitetas yra nusilpęs. Vėjaraupių susirgimų paprastai padaugėja šaltuoju metu laiku, o virusas labiausiai plinta lapkričio – kovo mėnesiais.

„GlaxoSmithKline“ yra viena pirmaujančių pasaulyje farmacijos ir sveikatos priežiūros kompanijų, dirbanti tam, kad žmonės jaustųsi geriau, gyventų ilgiau ir nuveiktų daugiau. Taikydama naujausias technologijas ir mokslinius tyrimus, GSK kuria ir gamina vakcinas bei vaistus kvėpavimo takų, centrinės nervų sistemos, infekcinėms, medžiagų apykaitos ir virškinamojo trakto, onkologinėms, urologinėms, širdies ir kraujagyslių, dermatologinėms ligoms gydyti.

„GlaxoSmithKline Lietuva“ padalinys veikia nuo 1993 m. ir rūpinasi inovatyvių produktų registravimu bei naudojimu medicinos praktikoje. Šiuo metu Lietuvoje registruoti 196 GSK vaistai. Kompanijoje dirba daugiau nei 100 medicinos, farmacijos, chemijos, ekonomikos, finansų, logistikos ir rinkodaros specialistų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: