Drovūs Europiečiai meilės prisipažinimus rašo elektroninėje erdvėje  (0)

13-oje Europos šalių, Izraelyje ir Rusijoje atliktos apklausos rezultatai atskleidė, kad net penktadalis el. pašto vartotojų pirmą kartą prisipažino mylintys būtent elektroniniame laiške. Beveik pusė iš daugiau nei 10 000 apklaustųjų teigia, kad elektroninis paštas išlieka vienas pagrindinių meilės žinučių kurjerių tiek Šv. Valentino, tiek paprastomis dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft MSN“ portalo atliktos apklausos dalyviai savo meilės ar simpatijų žinutes siunčia ne vien tekstu, bei ir vaizdais. 18 proc. apklaustųjų nurodė, kad dalinosi romantiškais ir žaismingais paveikslėliais su savo mylimaisiais, o penktadalis įsimylėjusiųjų el. pašto vartotojų pasakojo vienas kitam romantiškas istorijas.

„Elektroninis paštas buvo laikomas ne pačia intymiausia bendravimo priemone, palyginus su telefonu ar paprastuoju paštu. Tačiau „Microsoft“ apklausa parodė, kad elektroniniai laiškai išlieka patraukliu būdu dalintis romantiškais jausmais, - teigė „Windows“ produktų verslo grupės vadovas Aleksandras Golod. – Dabartinio el. pašto vartotojų jau neriboja siunčiamo laiško apimtys, taigi Valentino dienos sveikinimas dažnai keliauja su nuotrauka arba filmuku.“

Meilės žinutės siunčiamos ne vien žmonoms ir merginoms

Šv. Valentino dienos proga jausmingų elektroninių žinučių gauna ne vien artimiausi žmonės. Beveik pusė MSN vartotojų prisipažino, kad yra siuntę arba gavę pikantiškų el. laiškų nuo slaptųjų savo gerbėjų. Šioje srityje labiausiai pasižymėjo mūsų kaimynai estai, iš kurių net 75 proc. prisipažino, kad yra gavę gundančių el. laiškų ne tik iš mylimiausiųjų.

Tačiau tokie dalykai nelieka nepastebėti – 16 proc. apklaustųjų teigė, kad yra pričiupę savo mylimuosius besiunčiančius įtartinai jausmingus laiškus kažkam kitam.

Pikantiškos žinutės ne vien iš asmeninio el. pašto

Kaip paaiškėjo apklausos metu, romantiški santykiai neapsiriboja namų sienomis.  Pasirodo, kad meilės romanai kartais prasideda ir nuo elektroninių laiškų darbe. MSN apklausos duomenimis, penktadalis el. pašto vartotojų flirtavo elektroninėmis žinutėmis su kolegomis darbo metu. Kai kurie dalyviai nurodė, kad romantiškiems jausmams išreikšti naudojo savo darbinį el. paštą, ir nedidelė dalis prisipažino, kad apie tokią el. pašto paskirtį sužinojo jo kolegos.

Labiausiai darbovietės elektroninio pašto paskyras meilės reikalams naudojo Izraelio gyventojai. Net 68 proc. apklaustųjų iš Izraelio teigė, kad sužinojo apie savo slaptuosius gerbėjus darbe per elektroninius laiškus. Kitose šalyse elektroninį paštą darbo vietoje meilės vardan naudojo tik 21 proc. apklaustųjų.

Brangiausios žinutės saugomos archyve

Dažniausiai meilės laiškai yra laikomi kaip relikvija ir saugomi ilgai. Kaip ir tradicinio popierinio pašto, taip ir el. pašto naudotojai išsisaugo ir kaupia mylimųjų atsiųstus meilės laiškus. Labiausiai senuosius meilės prisipažinimus linkę saugoti pietiečiai. Net 75 proc. Ispanijos MSN vartotojų išsisaugo kiekvieną meilės laišką, gautą iš jų mylimųjų.

Šių metų sausį „Microsoft“ užsakymu vykdytoje apklausoje apie romantišką bendravimą elektroniniais laiškais dalyvavo 12208 atsitiktinai parinkti MSN vartotojai iš Belgijos, Danijos, Estijos, Graikijos, Airijos, Izraelio, Italijos, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos, Slovakijos, Ispanijos ir Švedijos.

VALENTINO DIENOS TYRIMAS:  TARPTAUTINĖS APKLAUSOS REZULTATAI

  • Europos šalių gyventojai Valentino dienos proga elektroninį paštą naudoja romantiškų paveikslėlių, vaizdų ir istorijų dalinimuisi su jų išrinktaisiais

  • 48 proc. apklaustųjų keičiasi su savo partneriais romantiškomis žinutėmis. 68 proc. estų ir 61 proc. graikų keičiasi romantiškomis žinutėmis raštu, 28 proc. Lenkijos gyventojų siuntinėjasi romantiškais paveikslėliais, o 39 proc. slovakų ir 36 proc. estų dalinasi romantiškomis fantazijomis su savo mylimaisiais.

  • 50 proc. atsakiusiųjų elektroniniu paštu siuntinėja meilės norėdami paįvairinti santykius. 45 proc. estų ir 42 proc. slovakų siuntinėja romantiškus elektroninius laiškus Šv. Valentino proga.

  • Darbo metu pikantiškas el. pašto žinutes siuntinėjo penktadalis apklaustųjų.

  • 21 proc. apklaustųjų flirtavo su savo kolegomis elektroniniu paštu. Daugiau nei pusė respondentų nepradėjo darbo romano per elektroninį paštą, tačiau net 68 proc. vartotojų iš Izraelio išsiaiškino apie savo slaptuosius gerbėjus būtent gavę elektroninius laiškus.

  • 8 proc. respondentų buvo pričiupti siunčiantys pikantiškus laiškus darbo metu. Daugiausia siuntėjų buvo iš Rumunijos (16 proc.) ir Izraelio (12 proc.).

  • Dauguma vartotojų, su keliomis išimtimis, teigė, kad niekada nepagavo savo antrųjų pusių siunčiant jausmingus laiškus kažkam kitam. Geriausiais detektyvais pripažinti rusai, iš kurių net trečdalis yra pričiupę savo mylimuosius siunčiant netinkamus laiškus kitoms simpatijoms.

  • 53 proc. respondentų teigė, kad nėra gavę ar siuntę intymių laiškų ne savo simpatijoms.

  • 55 proc. Belgijos, 59 proc. Danijos, 75 proc. Estijos, 55 proc. Italijos ir 54 proc. Rusijos respondentų prisipažino, kad vis dėlto yra gavę ar siuntę pikantiškus el. laiškus ne savo tuometiniams partneriams.

  • 84 proc. respondentų teigė, kad niekada nepričiupo savo partnerių siuntinėjant pikantiškus el. laiškus kitiems, nors 34 proc. Rusijos respondentų teigė, kad yra pagavę savo mylimuosius siunčiant netinkamus laiškus.

  • Pasilikti atsiųstus elektroninius meilės laiškus iš esamų partnerių nusprendžia pusė respondentų. Tačiau senai meilei respondentai didelių jausmų neparodė – 80 proc. trina visus buvusių partnerių el. laiškus.

    • 75 proc. ispanų, 63 proc. estų, 71 proc. rusų, 65 proc. izraeliečių ir 58 proc. slovakų linkę išsisaugoti visus savo mylimųjų romantiškus el. laiškus.

    • 79 proc. respondentų neišsaugoja laiškų iš buvusių gyvenimo partnerių. Nežymus procentas (25-29 proc.) vartotojų iš Estijos, Izraelio, Lenkijos, Slovakijos ir Ispanijos vis dar turi senus laiškus iš buvusių simpatijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)