Marijampoliečiams – 10 kartų didesnė interneto sparta  (0)

Europos ir pasaulio tyrimais įrodyta, kad Lietuva pirmauja pagal šviesolaidinio ryšio plėtrą, o kas penkta mūsų šalies šeima naudojasi šviesolaidinio plačiajuosčio interneto ryšio paslaugomis. Ne išimtis ir Marijampolė – mūsų mieste dauguma gyventojų jau gali naudotis internetu, kuris tiekiamas visus Europos standartus atitinkančiais, modernizuotais šviesolaidiniais tinklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suvalkijos sostinės gyventojų šiuolaikišką gyvenimo būdą atspindi ir aukšti poreikiai internetui – viena didžiausių interneto paslaugas teikiančių bendrovių Marijampolėje – VDNET – interneto greitaveiką savo seniems klientams padidino beveik 10 kartų, kai kuriems – ir daugiau, atsižvelgdama, kiek mažesnę greitaveiką, palyginti su naujausiais planais, klientas naudoja šiuo metu.

Lietuva kitas Europos šalis lenkia dvigubai

Asociacijos „FTTH Council Europe“ atlikto namų ūkių, besinaudojančių šviesolaidiniu ryšiu, tyrimo duomenimis, daugiau nei 284 tūkst. mūsų šalies šeimų naudojasi šviesolaidinio plačiajuosčio ryšio paslaugomis, t. y. – 20,96 proc. gyventojų. Antroje vietoje esančių švedų šviesolaidiniu ryšiu naudojasi vos 12,93 proc., norvegų - 12,03 proc., slovėnų - 11,19 proc. Tyrimo duomenimis, baigiantis 2010 m. bendras šviesolaidinio plačiajuosčio ryšio paslaugų vartotojų skaičius Europoje siekė 3,2 mln.

Besinaudojančiųjų internetu daugėja sparčiausiai

Pastebima, kad Lietuvoje, Slovėnijoje ir Slovakijoje šviesolaidinio ryšio plėtra yra sparčiausia. „TNS Gallup“ duomenimis, nuo 2000 m. interneto naudojimas Lietuvoje išaugo 589 proc. Šiuo metu internetu naudojasi daugiau nei 60 proc. 15-74 metų amžiaus mūsų šalies gyventojų, 60 proc. jų internetu naudojasi kasdien, 87 proc. internetu naudojasi namuose. 2000 m. internetu naudojosi mažiau nei 10 proc. gyventojų.

Faktai apie internetą:

Internetu naudojasi daugiau moterų nei vyrų (atitinkamai 52 proc. ir 48 proc).

Socialinių tinklų svetainėmis naudojasi didžioji dalis – beveik 60 proc. – šalies interneto vartotojų.

60,2 proc. interneto vartotojų sudaro didžiųjų Lietuvos miestų gyventojai, 19,6 proc. – mažesnių miestų gyventojai, 20,2 proc. – kaimo vietovių gyventojai.

Investavo į šviesolaidį tinklą Marijampolėje

Interneto kokybe mūsų mieste buvo susirūpinta dar 2009 m., kai pradėta kalbėti ne tik apie tinklų plėtros ir atnaujinimo darbus, bet ir interneto greitaveikų didinimą. Vienos didžiausių interneto paslaugas Marijampolėje teikiančių bendrovių – VDNET – rinkodaros vadovas Vygantas Tutlys sako, kad įgyvendinus šiuos modernizacijos darbus, marijampoliečių laisvę ir galimybes naršyti internete ribojo nebent pačių vartotojų namuose turima įranga, bet ne techninės interneto tiekėjo galimybės.

Paklaustas apie šiandieninius vartotojų poreikius, V. Tutlys pastebi ryškius pasikeitimus: „Marijampoliečiai ne tik daugiau naudojasi internetu, bet ir dažniau naršo užsienio portaluose, daugelis šeimų nebegali išsiversti be interneto ir dirbdami, ir mokydamiesi.“ VDNET atstovo teigimu, bendrovė siekia būti paslaugų teikėju, kuris gerai supranta kiekvienos šeimos poreikius ir prisitaiko prie kintančio žmonių gyvenimo būdo. Pavyzdžiui, Marijampolėje per keletą metų gyventojų poreikiai interneto kokybei akivaizdžiai išaugo, todėl, stengdamasi teikti kokybiškas telekomunikacijų paslaugas, grįstas šiuolaikinėmis technologijomis, VDNET be jokių papildomų sąlygų marijampoliečiams padidino interneto greitaveiką beveik 10 kartų.

V. Tutlys atkreipia dėmesį, kad interneto greitis padidintas būtent seniesiems VDNET klientams: „Nutarėme atsisakyti rinkoje įprastos praktikos siūlyti geresnes sąlygas tik naujiems klientams. Vienodai vertiname ir lojalius klientus, todėl didiname jiems interneto greitį nepaisydami, ar yra sudaryta terminuota sutartis, ar ne“.

Šviesolaidinio interneto privalumai

Atnaujinant tinklus, marijampoliečių namuose naudojamos tik šviesolaidinės linijos – tokiu būdu užtikrinamas itin stabilus ir patikimas interneto ryšys. Be to, norint turėti šviesolaidinį internetą, nereikalinga telefono linija, garantuota aukšta duomenų perdavimo kokybė ir užtikrintas jų saugumas. Šviesolaidinio interneto greitis siekia iki 1 Gb/s.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: