Diskusija: korupcija aukštosiose mokyklose – mitas ar realybė?  (0)

Šalies aukštosiose mokyklose nemažėjant akademinio nesąžiningumo lygiui, studentams ieškant vis „išradingesnių“ metodų, siekiant gauti geresnį įvertinimą, Panevėžio kolegijos studentų atstovybė (PANKO SA) kviečia akademinę bendruomenę š.m. vasario 22 dieną į diskusiją „Akademinė korupcija aukštosiose mokyklose – mitas ar realybė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didelį susirūpinimą kelia tai, jog studentų nesąžiningumas, noras ir galimybės nusirašinėti ar kitais nesąžiningais būdais siekti aukštojo mokslo diplomo, ne tik, kad nemažėja, tačiau kaskart atrandama vis „išradingesnių“ metodų, kaip apeiti akademinę etiką. Panko SA jau rudens sesijos metu rengė akcijas, kurių metu raginome akademinę bendruomenę kovoti su nusirašinėjimu ir korupcija. Jausdami susirūpinimą, turėdami ir administracijos pritarimą, nežadame sustoti ir toliau kovosime, kad Panevėžio kolegijos akademinėje bendruomenėje akademinio nesąžiningumo atvejų būtų kaip įmanoma mažiau“, - teigia PANKO SA pirmininkas Donatas Šniutė.

Diskusijos metu studentai, administracijos atstovai, kartu su Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) bei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovais aptars ne tik Panevėžio, bet ir visos Lietuvos aukštųjų mokyklų korupcijos problemas, jų įtaką studijoms ir rezultatams. Diskusijoje metu taip pat bus siekiama pažvelgti į užsienio kovos su nesąžiningumu praktiką bei jos pritaikymo Lietuvos aukštosiose mokyklose galimybes.

Diskusijos metu planuojama pasirašyti ir trišalį pasižadėjimą, tarp LSAS, Panevėžio kolegijos bei Panko studentų atstovybės, dėl sąžiningos aukštosios mokyklos, kurio pagrindinis tikslas – akademinio nesąžiningumo mažinimas.  Diskusija vyks š.m. vasario 22 dieną, 15:00 valandą, Panevėžio kolegijos, Verslo ir technologijų fakulteto aktų salėje (Klaipėdos g. 3).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: