Lietuvoje viešės garsi švietimo lyderystės ekspertė prof. Alma Harris  (0)

Penktadienį (vasario 25 d.) įvyks projekto „Lyderių laikas“ vykdytojų išverstos ir išleistos prof. Almos Harris knygos „Pasidalytoji lyderystė mokykloje. Ateities lyderių ugdymas“ pristatymas. Renginyje dalyvaus ir pati knygos autorė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji kartu su kolege Michelle Jones visą dieną vyksiančioje konferencijoje, skirtoje Lietuvos švietimo darbuotojams ir švietimo politikos formuotojams, kalbės apie lyderystę švietime ir savo knygą. Prof. Alma Harris save pristato kaip vieną iš geriausių Didžiosios Britanijos švietimo tyrėjų. Ji yra pasišventusi darbui su mokyklomis ir efektyvaus mokinių mokymosi didinimui. Savo darbuose ji nagrinėja lyderystę švietime, mokyklų tobulinimą, pertvarką bei kaitą.

Knygos pristatymas įvyks erdvioje viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ salėje. Projekto „Lyderių laikas“ vykdytojai, kurie ir organizuoja šį renginį, prognozuoja, kad į konferenciją susirinks maždaug 500 dalyvių iš visos Lietuvos: švietimo politikos formuotojai, aktyvūs bendrojo ir aukštojo lavinimo sistemų darbuotojai, savivaldybių administracijų švietimo ir regioninių švietimo centrų atstovai, pažangūs ir jauni mokytojai bei visi, kurie domisi lyderyste švietime.

Jei prognozės pasiteisins – tai bus didžiausias projekto renginys.

„Praeitų metų rugsėjo mėnesį vykusiame projekto vykdytojų išverstos ir išleistos Carlo D. Glickmano knygos pristatyme dalyvavo 450 žmonių. Manau, pagrįsta tikėtis, o ir išankstinė registracija tai rodo, jog šiame renginyje dalyvaus daugiau žmonių nei ankstesniame“, – optimistiškai nusiteikusi sakė projekto vadovė Rasa Šnipienė.

Renginio dieną dalyvių registracija prasidės 8:30 val., o knygos pristatymas – 9:30 val. Planuojama, kad oficiali renginio dalis tęsis iki 17:30 val. Po to vyks neformali diskusija.  Renginio dalyvių patogumui prof. Almos Harris ir Michelle Jones pranešimai bus verčiami į lietuvių kalbą, o išdalintuose aplankuose bus įdėtos viešnių pranešimų skaidrės lietuvių kalba.

Iki šiol projekto vykdytojai išvertė, išleido ir pristatė dvi knygas: Peterio Druckerio  „Drukerio mokymo pagrindai. Tai kas geriausia iš Piterio Drukerio svarbiausių veikalų apie vadybą“ ir Carlo D. Glickmano „Lyderystė mokymuisi:  kaip padėti mokytojams sėkmingai dirbti“. Planuojama, kad ateityje bus išverstos bei išleistos dar trys knygos apie lyderystę švietime. Projekto vykdytojai sako, kad jos bus pristatytos 2011 m. gegužės mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: