Naujovė moksleiviams – virtuali atvirų durų diena  (0)

Šiandien moksleiviai gali rinktis studijas ir dalyvauti aukštosios mokyklos „Atvirų durų dienoje“ neiškeldami iš namų kojos – tereikia užsiregistruoti ir dalyvauti virtualiame seminare. Pirmoji iš Lietuvos aukštųjų mokyklų šią užsienyje plačiai taikomą naujovę abiturientams informuoti pritaikė Kauno kolegija, vasario 26 dieną organizavusi e-seminarą, kuriame nagrinėtos temos, susijusios su brandos egzaminų pasirinkimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompiuterijos specialistų „vebinaru“ vadinamas virtualus seminaras  „Studijų pasirinkimas ir galimybės – sužinok online“ transliuotas pasitelkus specialią konferencijų sistemą, kuri suteikia galimybę atskiruose languose stebėti pranešėją ir jo pateikiamą informacinę medžiagą, taip pat užduoti klausimus seminaro pranešėjams. Susidomėjusiems tereikėjo prisiregistruoti ir gauti prisijungimo slaptažodžius. Likus mažiau nei valandai iki renginio pradžios nuoroda į seminarą paskelbta Interneto svetainėje.

Į Kauno kolegijos organizuotą ir plačiai nereklamuotą bandomąjį e-seminarą prisijungė per 70 klausytojų. Ketinantys studijuoti galėjo sužinoti, kaip nepasiduoti karštinei prieš egzaminus ir suvaldyti stresą, kokias studijas pasirinkti ar kaip nepasiklysti informacijos labirintuose aiškinantis studentų priėmimo tvarką, konkursinio balo sandarą. E-seminarą vedė psichologė, Kauno kolegijos Humanitarių ir socialinių mokslų katedros lektorė Saulė Šeškutė bei kajeros projektavimo specialistė, kolegijos studentų priėmimo ir karjeros centro vedėja Daiva Baranauskienė.

„Abiturientams liko visai nedaug laiko apsispręsti dėl brandos egzaminų, todėl susidomėjimas seminaru buvo tikrai gerokai didesnis nei tikėjomės, – pasakoja viena pranešėjų D. Baranauskienė, sulaukusi per 50 klausimų. „ Klausytojai užpylė klaustukų lavina, temos buvo pačios įvairiausios: nuo šokolado naudos per egzaminų sesiją iki galvos skausmo renkantis profesiją, – pastebėjo  lektorė.

Pasak seminaro organizatorių, nuotoliniu būdu transliuojami seminarai, konsultacijos paprastai pasitelkiami neakivaizdžiai organizuojamoms studijoms, mokslinėms konferencijoms. „Jaunimo auditorija – itin imli technologinėms naujovėms, moksleiviams komunikavimas virtualioje erdvėje, socialiniuose tinkluose – kasdienybė, todėl privalome dėti pastangas, kad informacija būtu pateikiama prieinamiausiu būdu,“ – teigia e-seminarą inicijavusios Kauno kolegijos Viešųjų ryšių ir komunikacijų tarnybos darbuotojai.

Kauno kolegija, pristačiusi abiturientams naują informavimo būdą, ir toliau ketina organizuoti papildomus elektroninius seminarus ketinantiems studijuoti – apie tai netolimoje ateityje ketinama skelbti institucijos Interneto svetainėje. Nedalyvavusiems e-seminare siūloma atvykti į kovo 2 dieną organizuojamą tradicinę Atvirų durų dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: