„LG Electronics“ naująją „LG Cinema 3D“ technologiją pristatė „Independent Spirit Awards“ kino apdovanojimuose  (0)

Holivudo įžymybės Ben Stiller, Samuel L. Jackson, Nicole Kidman, Jamie Fox ir Jane Lynch buvo tarp pirmųjų, įvertinusių naujos kartos trimatės televizijos technologiją „LG Cinema 3D“. „LG Electronics“ (LG) naujovę pristatė nepriklausomo kino „Independent Spirit Awards“ 26-ųjų apdovanojimų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Renginio metu pirmą kartą pristatytą technologiją pademonstravo specialiai renginiui sukurtas dviejų minučių trukmės trimatis filmas. Didelės raiškos „LG Cinema 3D“ televizoriuose jį stebėjo daugiau kaip 1 400 ceremonijos dalyvių – žvaigždės ir svečiai. Apdovanojimų laimėtojai ir pranešėjai taip pat dalyvavo iniciatyvoje „Tuned in for Charity“, skirtoje paremti nepriklausomo kino įvairovės programą „Project:Involve“. Siekdama pristatyti jaunajai kino kūrėjų kartai naujausias technologijas, LG taip pat įsteigė naują 3D stipendiją. Apdovanojimų ceremonijos užkulisiuose įžymybės galėjo įvertinti ir skirtumus tarp naujos „LG Cinema 3D“ ir įprastos 3D technologijų. Kaip pranašesnė įvardijama trijų ketvirtadalių* klientų, „LG Cinema 3D“ televizijos technologija suteikia tokius pat žiūrėjimo pojūčius ir ryškų plataus žiūrėjimo kampo vaizdą, kaip trimačiame kino teatre. Šiai technologijai sukurti 3D vaizdo akiniai perteikia ryškius ir aiškius vaizdus, išsiskiria mažu svoriu, patogumu ir priimtina kaina.

„Film Independent Spirit Awards“ kino apdovanojimų metu pagerbiami naujos kartos vizionieriški kino kūrėjai, todėl čia buvo geriausia vieta pristatyti naujos kartos 3D technologiją“, - sakė Wayne Park, „LG Electronics USA Inc.“ prezidentas ir vykdomasis direktorius. „LG Cinema 3D“ kaip pranašesnę įvardija trys iš keturių* vartotojų, kadangi šios technologijos trimatį vaizdą žiūrėti yra maloniau ir patogiau, o kino mėgėjams tai ypač svarbu. Pristatydami trimačio vaizdo technologiją plačiajai auditorijai, didžiuojamės galėdami suvienyti jėgas su „Film Independent“ ir „Project:Involve“ bei apie naująją technologiją informuoti nepriklausomus kino kūrėjus“, - teigė jis.

Kviestinė pristatymo šeimininkė žvaigždė Sandra Oh pradėjo iškilmes ir vadovavo paramos iniciatyvai „Project:Involve“. S. Oh ir jos palyda – „Project:Involve“ dalyviai – galėjo išbandyti „LG Cinema 3D“ akinius ir įvertinti technologijos ypatybę – platų matymo kampą.

Vėliau būrys kino garsenybių, įskaitant Anthony Mackie, Rainn Wilson, Aaron Eckhart, Mark Ruffalo ir  Kerry Washington, dalyvavo iniciatyvoje „Tuned in for Charity“. Už kiekvieną žvaigždžių atsakytą klausimą – juos reikėjo perskaityti trimačio vaizdo „LG Cinema 3D“ HD raiškos televizoriuose ­ – LG skyrė paramą „LG Cinema 3D/Film Independent“ draugijai ir „Project:Involve“. Klausimus įžymybės skaitė aukštos raiškos „LG Cinema 3D“ televizoriaus ekrane. Bendra surinkta parama siekė 125 tūkst. JAV dolerių.

LG naujos kartos trimatės televizijos technologija yra panaši į naudojamą kino teatruose. Kadangi akinių nereikia sinchronizuoti, šią televiziją galima žiūrėti iš beveik bet kurios kambario vietos. Akinių kaina taip pat padidina jų prieinamumą – jų galima nusipirkti tiek, kad pakaks surengti trimačio kino ar sporto vakarą šeimai ir draugams.

LG trimatė televizija paremta technologija „Film Patterned Retarder“ (FPR), kurią sukūrė LG bendrovė „LG Display“. FPR technologija tolygiai paskirsto vaizdą kairiajame ir dešiniajame 3D akinių stikle. Kita pritaikyta technologija - plona plėvelė, apgaubianti ekraną, „LG 3D Light Boost“ - užtikrina ryškesnį trimatį vaizdą, panaikindama galimą trimačio vaizdo blankumą.

*  Lyginta su LG active-shutter 3D technologija, paremta vidiniais tyrimais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: