Polistireninio putplasčio gamintojai patirties sėmėsi iš užsienio eksperto  (0)

Lietuvoje su kviestiniu vizitu pirmą kartą lankėsi Europos polistireninio putplasčio gamintojų asociacijos (EUMEPS) atstovas Stephenas Longas, kuris, susipažinęs su putplasčio gamintojų problemomis Lietuvoje, aptarė augančius medžiagos naudojimo tempus Europoje, industrijos plėtros perspektyvas Lietuvoje bei teigiamą putpasčio įtaką kovojant su klimato kaita.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Polistireninio putplasčio, gaminamo skirtingose šalyse, savybės vienodos, tačiau vartotojų suvokimas apie šios medžiagos efektyvumą ir pranašumus kiekvienoje šalyje skiriasi. Problemos, su kuriomis šiandien susiduria Lietuvos gamintojai, jau seniai aptartos ir išspręstos vakarų Europoje, todėl džiaugiamės galėdami turima patirtimi pasidalinti ir su Lietuvos partneriais – sakė Europos polistireninio putplasčio gamintojų asociacijos (EUMEPS) atstovas Stephenas Longas. – Visose šalyse polistireninio putplasčio naudojimas metai iš metų auga, todėl nuolatos tobulinant medžiagos savybes randama naujų medžiagos naudojimo sričių“.

Be to, Stephenas Longas pabrėžė, kad pastaruoju metu vis didesnį dėmesį skiriant ekologinėms problemoms Europoje buvo atlikti tyrimai, kurie parodė, kad putplasčio savybės, lyginant su kitomis šiltinimo medžiagomis, labiausiai prisideda kovojant su klimato kaita.

Europos polistireninio putplasčio gamintojų (European Manufacturers of Expanded Polystyrene – EUMEPS) asociacija vienija dvidešimt narių. 2006 metais Lietuvos putų polistirolo gamintojų ir vartotojų asociacija tapo EUMEPS nare siekdama, kad produktas atitiktų Europoje pripažintus galiojančius techninius reikalavimus ir kokybės standartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)