Dr. J. P. Kazicko moksleivių forume – naujas multimedijos ir sukurtų programų konkursas  (0)

Kovo 5 d. 10 val. Kauno technologijos universiteto (KTU) Informatikos fakultete (Studentų g. 50, Kaunas) prasidės baigiamasis Dr. Juozo Petro Kazicko moksleivių kompiuterininkų forumas. Moksleiviai savo jėgas išmėgins programavimo, informacinių technologijų ir naujajame – multimedijos ir sukurtų programų konkurse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak organizatorių, pasaulinės tendencijos rodo multimedijos informacinių technologijų poreikį, todėl KTU Informatikos fakultetas nusprendė organizuoti tokį konkursą, kuriame moksleiviai galės pristatyti naujausius savo darbus iš multimedijos srities. „Multimedijos sistemose puikiai „dera“ programavimas, vaizdas ir garsas. Taigi, kviečiame jaunuosius kūrėjus ar jų grupeles konkursui pateikti animacijas, kompiuterinius žaidimus ar panašius darbus, siejančius vaizdą ir garsą“, – dėstė konkurso koordinatorius, Informatikos fakulteto dėstytojas dr. Algirdas Noreika.

Naujojo konkurso dalyviai išgirs fakulteto dėstytojų patarimus, ką galima patobulinti pristatytuose darbuose, kaip juos geriau užbaigti, kaip galima tęsti darbus pasirinkus Informatikos fakulteto teikiamą studijų programą – Žiniasklaidos informacines technologijas.

Renginio metu taip pat vyks gilias tradicijas turintys programavimo ir informacinių technologijų konkursai. Šių konkursų metu moksleiviai pasitikrins savo žinias, pasirengs artėjančioms olimpiadoms ir egzaminams.

Beje, nuo 2011 m. rugsėjo KTU Informatikos fakultete bus pradėta dėstyti nauja studijų programa – Programų sistemos. Todėl moksleiviai, susidomėję šia studijų programa, galės gauti naujausią ir išsamiausią informaciją iš fakulteto dėstytojų.

Per forumą bus išrinkti ir apdovanoti dr. J. P. Kazicko fondo prizais multimedijos ir sukurtų programų, programavimo ir informacinių technologijų taikymo konkursų pirmųjų–trečiųjų vietų laimėtojai. Mokytojams, atlydėjusiems moksleivius, vyks seminaras apie IT naujoves. Visus pranešimus išklausiusiems pedagogams bus įteikti sertifikatai.

Sausio–vasario mėnesiais keturiuose Lietuvos regionuose (Dzūkijoje, Aukštaitijoje, Suvalkijoje ir Žemaitijoje) vyko informacinių technologijų ir programavimo konkursai. Šių konkursų laureatams forumo metu dr. J. P. Kazicko fondo administracijos direktorius Zenonas Bedalis įteiks fondo įsteigtus piniginius prizus.

Daugiau informacijos apie forumą galima rasti internete http://if.ktu.lt/.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: