,,KTU Karjeros dienos 2011“: įmonės atvyksta susipažinti su studentais  (0)

Nedarbo lygis mūsų šalyje vis dar nemažėja, tačiau dėl didėjančios emigracijos konkurencingų specialistų trūkumą įmonės pradeda jausti jau dabar. KTU Karjeros centras pastebi tendenciją, kad pastaruoju metu įmonių vadovai gerokai dažniau vertina studentus kaip potencialius jų įmonių darbuotojus – siekia iš anksčiau užmegzti kontaktus su studentais, aktyviau vykdo praktikų programas, steigia stipendijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybė apsispręsti dėl profesinės veiklos krypties Renginys "KTU Karjeros dienos 2011“ vyks kovo 16 d. 10 val KTU Statybos ir Elektronikos rūmuose. Kaip teigia renginio organizatoriai, įmonės į "KTU Karjeros dienas“ atvyksta susitikti su Universiteto studentais, supažindinti juos su įmonių veiklos specifika ir padėti apsispręsti, kuri veiklos sritis studentui iš tiesų būtų įdomi baigus studijas. Šiemet "KTU Karjeros dienose“ dalyvauja 66 įmonių atstovai, kurie bendraus su studentais prie įmonių stendų. Kaip ir kasmet, nemažai įmonių surengs ir atskirus prisistatymus auditorijose apie karjeros galimybes konkrečiose įmonėse. Džiugu, kad atsiranda vis daugiau įmonių, kurios "KTU Karjeros dienų“ leidinyje nurodo, jog šiuo metu ieško praktikantų. Nemažai į "KTU Karjeros dienas“ atvyksiančių įmonių kasmet vykdo praktikų programas, kurių metu studentams sudaromos sąlygos susipažinti su įmonės veikla ir įgyti praktinių įgūdžių, o sėkmingai atlikus praktiką – likti dirbti įmonėje.

Investuoja į studentus

„Vičiūnų“ įmonių grupė su Universitetu pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį. Abi šalys įsipareigojo kartu rengti ir įgyvendinti mokslinių tyrimų, technologinės plėtros ir žmogiškųjų išteklių projektus, tobulinti studijų programas, organizuoti studentų mokomąsias praktikas ir gerinti įgytų žinių pritaikomumą darbo vietoje.

Šiemet "Vičiūnų” įmonių grupė įsteigė tris stipendijas geriausiems Universiteto studentams. Baigę studijas specialistai turi galimybę įsidarbinti įmonėje. Pasak įmonės atstovės, "Vičiūnų” įmonių grupė investuoja į perpektyviausių studentų išsilavinimą, tikėdamasi, kad ateityje jie taps potencialiais įmonių grupės darbuotojais.

Vienoje komandoje – studentai ir įmonių atstovai

Po "KTU Karjeros dienų“ mugės vyks renginys/konkursas "KTU Ingenium 2011‘‘. Tai trečius metus organizuojamas uždaras renginys, kurio metu sumaniausi, atranką įveikę KTU studentai sprendžia įvairias užduotis komandose su įmonių atstovais. Renginio vedėjas Rolandas Vilkončius pateiks tokias užduotis, kurios leis kiekvienam dalyviui geriau pažinti save dirbant komandoje, o įmonių atstovams – iš arti susipažinti su perspektyviausiais KTU studentams. "KTU Ingenium 2011“ dalyvius vertins įmonių atstovai, kurie ir išrinks tris laureatus. Tiesioginę renginio  transliaciją bus galima žiūrėti internetu.

Pagrindinį "KTU Ingenium 2011“ prizą "Asistentas vienai dienai“ įsteigė "Vičiūnų“ įmonių grupė. Kiekvienam laureatui individualiai bus parenkamas įmonės padalinys, kuriame jis galės praleisti visą darbo dieną ir susipažinti su darbo pobūdžiu, dienos užduotimis bei iššūkiais. ,,Puikiai atlikęs paskirtas užduotis ir parodęs iniciatyvumą "asistentas vienai dienai“ gali sulaukti kvietimo atlikti ilgesnę praktiką, o baigus studijas – ir nuolatinį darbą“ – teigė "Vičiūnų‘‘ įmonių grupės administravimo direktorė Ramunė Bičkauskienė.

Renginio "KTU Karjeros dienos 2011“ uždarymo vakarėlis vyks šeštadienį, kovo 19 d. Šiemet organizatoriai pasiryžo prikelti vieną įdomiausių industrinių erdvių – buvusias fabriko  "Lituanica“ patalpas. Legendinėse patalpose pasirodys Thomas Muller (DE), Leon Somov & Few Nolder (LT), Metal on Metal (LT), Partyzanai (LT), Calli (LT). Bilietai parduodami Bilietai.lt kasose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Kristina Pekarskaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: