Lietuvos mokymo įstaigos „Microsoft“ programinę įrangą įsigis viena sutartimi  (1)

Programinės įrangos kūrėja „Microsoft“ pranešė, kad nuo šiol visoms Lietuvos mokymo įstaigoms pristatė naujas programinės įrangos licencijavimo sąlygas. Naujosios sąlygos numato pilną metinį įstaigų aprūpinimą visa naujausia programine įranga, nepriklausomai nuo darbuotojų ar įrenginių skaičiaus kaitos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji „Microsoft Enrollment for Education Solutions“ licencijavimo tvarka palengvins IT administratorių darbą prižiūrint programinę įrangą, sumažins įstaigų išlaidas informacinėms technologijoms, o mokytojams ir studentams suteiks galimybę naudotis naujausiomis „Microsoft“ programomis.

Viena iš pirmųjų Lietuvos mokymo įstaigų, kuri pasinaudojo „Enrollment for Education Solutions“ teikiamomis licencijavimo sąlygomis, yra Vilniaus kolegija. Pasak kolegijos atstovų, „Microsoft“ suteikiama „Enrollment for Education Solutions“ licencijavimo programa ženkliai sumažino programinės įrangos priežiūros kaštus, sutrumpino informacinių technologijų administravimo ir tvarkymo laiką.

„Mūsų kolegija viena iš pirmųjų mokymo įstaigų Lietuvoje pasinaudojo „Microsoft“ licencijavimo programa „Enrollment for Education Solutions“. Dabar visi Vilniaus kolegijos dėstytojai ir studentai naudojasi naujausia programine įranga, o kolegijos administracija skaičiuoja informacinėms technologijoms sutaupytas lėšas, – sakė Vilniaus kolegijos Kompiuterių centro direktoriaus pavaduotojas Vaidas Liubinas. – Kompiuterių centro darbuotojams naujoji licencijavimo programa labai palengvina programinės įrangos licencijų suteikimą, didina  investicijų į informacines technologijas grąžą ir galiausiai padeda siekti geresnių akademinių tikslų.“

Sutartis užtikrina prieigą prie plačios programų įvairovės

Per pastaruosius ketverius metus „Microsoft“ bendrovė tyrė akademinių įstaigų klientus ir nustatė, kad dauguma mokslo institucijų reikalauja paprastų, lanksčių licencijavimo sprendimų, su kuriais  dažnai besikeičiančią ir augančią informacinių technologijų bazę galima valdyti efektyviai ir sklandžiai. Atsižvelgdama į klientų komentarus, „Microsoft“ sukūrė „Enrollment for Education Solutions“ licencijavimo tvarką, kuri mokymo įstaigoms leidžia gauti visą reikiamą programinę įrangą pasirašiusius tik vieną sutartį.

Lietuvos mokymo įstaigos pasirašiusios „Enrollment for Education Solutions“ sutartį, gauna pilnavertį programinės įrangos paketą, pritaikytą akademinei veiklai: „Microsoft Office Professional 2010“, „Windows 7 Enterprise“, „Microsoft Core Client Access License (CAL) suite" ir „Microsoft Enterprise CAL suite“. Įstaigų administratoriai gali lengvai standartizuoti išvardintų programų nustatymus visuose mokyklai ar universitetui priklausančiuose kompiuteriuose. Taip pat paliekama galimybė sklandžiai ir greitai prie įstaigos tinklo prijungti naujų vartotojų.

„Kurdama technologinius sprendimus, „Microsoft“ siekia palengvinti mokymo ir mokymosi procesus, o klientai nori tiesiog lengvai įsigyti, naudoti ir valdyti savo informacinių technologijų produktus, – sakė Mindaugas Glodas, „Microsoft“ generalinis direktorius Baltijos šalims.  -Sukūrėme paprastą licencijavimo tvarką „Enrollment for Education Solutions“ tam, kad mokymo įstaigos galėtų gauti kuo daugiau naudos iš investicijų į informacines technologijas ir galėtų susitelkti ties akademinių tikslų siekimu.“

Anksčiau licencijų prenumeratoriai užsisakydavo daugelį produktų atskirai, todėl buvo gaištamas administracijos laikas pasirašinėjant ir tvarkant daugybę sutarčių. „Enrollment for Education Solutions“ dalyviai pasirašo tik vieną sutartį visai programinei įrangai, o tai leidžia mokslo įstaigoms sutaupyti laiko, lanksčiau rinktis technologijas. Šių įstaigų informacinių sistemų administratoriams tapo daug paprasčiau pritaikyti programų galimybes pagal konkrečius įstaigos poreikius.

Tiesioginės naudos gauna ir studentai

Naująją „Enrollment for Education Solutions“ licenciją prenumeruojančios mokymosi įstaigos savo studentams ar mokiniams suteikia prieigą prie Live@EDU sistemos. Šioje sistemoje bendramoksliai gali naudotis elektroniniu paštu, darbo grafikais, tvarkaraščiais, dalintis dokumentais, bendrauti žinutėmis ar naudotis vaizdo pokalbiais. Be to, mokiniai ar studentai naudojasi licencijuotais produktais bet kuriame įstaigai priklausančiame kompiuteryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: