Paaiškėjo dailiausiai rašantys Lietuvos gyventojai  (0)

Vakar baigėsi pirmą kartą Lietuvoje organizuotas Dailyraščio konkursas „Rašom! 2011“. Vilniuje vykusiame konkurso finale kiekvienoje grupėje – 3–6 klasių moksleivių, 7 klasių ir studentų, suaugusiųjų – varžėsi po 10 dalyvių. Išrinkti trys dailiausią ir viena originaliausią rašyseną turintys Lietuvos gyventojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jauniausiųjų grupėje dailiausiai rašančia pripažinta Urtė Pumputytė, Molėtų pagrindinės mokyklos 5 klasės moksleivė, vyresniųjų klasių ir studentų grupėje – Dovilė Kavaliauskaitė iš Klaipėdos Ąžuolyno gimnazijos, o suaugusiųjų – Jūratė Varanavičienė iš Akmenės. Apdovanojimas už originaliausią darbą skirtas Ignalinos r. Didžiasalio seniūnijos gyventojai Valentinai Sinkevič. Ji tekstą užrašė dviem rankomis iš karto – kairėje pusėje tekstas buvo rašomas kaire ranka, dešinėje – dešine. „Rašom! 2011“ vyko dviem etapais. Pirmajam konkurso turui savo darbus atsiuntė daugiau kaip 11 300 gyventojų: nuo trečiosios klasės moksleivių iki senjorų. Buvo atrinkta 30 dailiausiai parašytų darbų, kurių autoriai susirungė konkurso finale, tarp jų ir vyriausia – 83 m. šiaulietė Marija Sokolnikova. Dailyraščiu rašytų tekstų buvo atsiųsta iš įvairiausių Lietuvos kampelių, o daugiausia darbų gauta iš Vilniaus. Komisija darbų sulaukė ir iš užsienio: Vokietijos Vasario 16-tos gimnazijos bei Airijos. Į renginį finalistus iš visos šalies nemokamai atvežė konkurso rėmėjo TOKS („Eurolines“) autobusai. Finalo, vykusio konkurso iniciatoriaus raštinės reikmenų prekybos UAB „Biuro pasaulis“ patalpose, dalyviai buvo apdovanoti plunksnakočių gamintojo „Parker“ gaminiais, saldainių fabriko „Rūta“ ir šokolado gamintojo „AJ šokoladas“ saldumynais, knygynų „Mūsų knyga“ ir „Rotas“ knygomis. Kiekvienos Dailyraščio konkurso dalyvių grupės I vietos nugalėtojai ir originaliausio darbo autorė apdovanoti keltų kompanijos „Tallink“ kuponu 1–4 asmenims – kruizine kelione Ryga–Stokholmas–Ryga, TOKS („Eurolines“) autobusai nugalėtojus nuveš iki Rygos ir parveš. II vietos laimėtojai gavo 50 proc. nuolaidą (1–4 asmenims) pasirinktai kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ kelionei, o III vietų laimėtojai – e. parduotuvės www.elektromedia.lt ergonomines kompiuterio klaviatūras ir peles.

„Rašymas ranka XXI amžiuje yra iššūkis – tai prasminga. Tikiu, kad Nacionalinis dailyraščio konkursas taps tradiciniu reginiu Kovo 11-osios išvakarėse“, – „Rašom! 2011“ finaliniame renginyje dėkodamas dalyviams ir organizatoriams sakė Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Savo eiles renginyje skaitė Seimo narė Dalia Teišerskytė.

Pirmą kartą šalyje surengtą Dailyraščio konkursą organizavo Lietuvių kalbos instituto Lituanistikos židinys ir raštinės reikmenų prekybos UAB „Biuro pasaulis“, globėju buvo Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, partneriu – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Dailyraščio konkursą planuojama rengti ir kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: