Ekologiniam sąmoningumui skatinti duris atveria „Eko redakcija“  (0)

Kovo viduryje darbą pradės Europos regioninio plėtros fondo bei Socialinių investicijų valdymo centro remiamas projektas „Eko redakcija“, kurio metu Lietuvos gyventojams bus pateikti šimtai originalių ir verstų straipsnių ekologinėmis temomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuolaikinis žmogus susiduria su daugeliu ekologinių problemų, jas patiria tiesiogiai – didėjantis oro užterštumas, netinkamas gerti vanduo, pagaliau – blogas, nuo įvairių įmonių ar gamyklų, šiukšlynų sklindantis kvapas – negali palikti abejingų. Bet ar susimąstome, jog stengdamiesi kovoti su vienais nemalonumais, čia pat kuriame kitus?“ – sako „Eko redakcija“ projekto vadovas Martynas Norbutas.

Pasak M. Norbuto, dažnai prisiperkame nereikalingų prekių, renkamės ne visuomeninį, bet nuosavą transportą, produktus dedame į plastikinius, o ne į ilgiau tarnaujančius medžiaginius maišelius, vis dar pamirštame išeidami iš kambario išjungti šviesą ir t. t. Atrodo, net menkiausios detalės mūsų kasdieniame gyvenime padaro daug žalos, kai pradedame skaičiuoti, kiek išmetame, sunaudojame ir taip teršiame aplinką.

„“Eko redakcija“ kels klausimus, ar tikrai reikia tiek daug daiktų, kas mumis manipuliuoja siekdami, kad patikėtume, jog vieni ar kiti valdžios sprendimai yra būtini, neatsižvelgiant į gamtai daromą žalą. „Eko redakcija“ taip pat parodys, kokie žingsniai žengiami darnaus vystymosi srityje Lietuvoje ir Europoje, stengsis skatinti gerųjų pavyzdžių plėtrą“, – sako projekto vadovas M. Norbutas.

Ekologinėmis temomis skelbiamus straipsnius papildys seminarai, kuriais siekiama pasidalinti ekologija besidominčių lektorių sukaupta patirtimi. Mažiau nei per metus seminaruose turėtų būti suteikta galimybė apsilankyti daugeliui tiek miestuose, tiek regionuose gyvenančių žmonių.

Anot projekto vadovo, „Eko redakcija“, skleisdama ekologijos naujienas, sieks užkrėsti jomis visus Lietuvos gyventojus, siūlys kitokio gyvenimo alternatyvas, skatins keisti įsisenėjusius gyventojų įpročius, didins visuomenės sąmoningumą aplinkosaugos srityje, atkreips visuomenės dėmesį į ryškiausias aplinkosaugos problemas, ieškos efektyviausių, naujausių sprendimų aktualių visiems, o ne vien kalbės apie juos.

Socialinių investicijų valdymo centras beveik iki metų pabaigos vykdomo projekto metu sukurs bei paskelbs 500 straipsnių ir 200 vertimų, surengs daugybę idėjas pristatančių seminarų, organizuos eko-dirbtuves.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: