Plėtojant informacines technologijas primena nepamiršti saugumo  (0)

Vyriausybei patvirtinus informacinės visuomenės plėtros 2011-2019 m. programą informacinių technologijų specialistai primena ją įgyvendinant nepamiršti informacijos saugumo. Šis technologijų aspektas itin aktualus populiarėjant viešosioms el. paslaugoms ir aktyvėjant diskusijoms apie galimybės balsuoti internetu plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Technologijų ir jomis grįstų paslaugų sklaida efektyvi tik jeigu naujovės diegiamos nuosekliai. Vien nutiesti kabelį ir nupirkti programinę įrangą neužtenka. Svarbu užtikrinti saugumą plačiąja prasme – apsaugant fizinę prieigą prie technologijų ir jomis perduodamą informaciją“, – teigia efektyvius programinės įrangos sprendimus pristatančios bendrovės „NOD Baltic“ vadovas Tomas Parnarauskas.

Pasak T. Parnarausko, efektyvi saugumo programinė įranga turi saugoti ne tik nuo jau žinomų pavojų, bet ir nuo naujų grėsmių, netikrų interneto tinklalapių, turi būti paprasta ją atnaujinti ir valdyti. Svarbus vaidmuo tenka ir vartotojų švietimui – interneto skverbčiai siekiant numatytų rodiklių, jis turi neatsilikti nuo technologijų plėtros.

Ekspertas didelį dėmesį įgyvendinant informacinės visuomenės plėtros programą rekomenduoja skirti ir sklandžiam viešųjų pirkimų įgyvendinimui. Konkursų sąlygos neturėtų riboti perkančiosios institucijos galimybių iš reikiamą funkciją atliekančių sprendimų pasirinkti priimtiniausius kainos atžvilgiu.

Sąnaudos vienai vartotojo darbo vietai aprūpinti būtiniausiems darbams atlikti skirta programine įranga, priklausomai nuo pasirinkti sprendimo, gali skirtis keletą kartų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: